Ai citit Ordonanţa?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulă un argument ticălos zilele astea, îl zice şi doamna Gabriela Firea azi: "95% din protestatari nu au citit ordonanţa!" Este modul unora de a spune că oamenii care au ieşit la proteste ar fi ieşit degeaba.

În fapt, pare o întrebare legitimă. Dar de fapt este o linie de atac bine ascunsă într-o strategie de comunicare repetată de sute de ori de comunicatorii PSD. Este o ticăloşie pentru că te poate pune să te gândeşti, ascultând această întrebare din atâtea guri; chiar băi eu am citit-o?  

De fapt nici nu ai ce să citeşti, e o înşiruire de articole de lege, corelări şi suspendări în care şi juriştii îşi prind urechile. O Ordonanţă de urgenţă arată ciudat pentru cineva nefamiliarizat cu administraţia şi, mai mult, cu legiferarea în domeniul penal. Se suspendă un articol sau se adaugă un paragraf la altul dar că să înţelegem toată construcţia e nevoie să consultăm textul iniţial neataşat Ordonanţei de Urgenţă.

Importante de fapt nu sunt paragrafele ordonanţei, iar sutele de mii de oameni care au ieşit din casă au  înţeles perfect ce e de reţinut, şi anume efectul ei: domnul Dragnea scapă de Justiţie. Şi alţii ca el. Sunt mai multe efecte, evident, unele dezirabile, dar să rămânem la cel mai important. 

Pentru că asta s-a înţeles încă din seara în care Iordache "altăîntrebare" a ieşit în conferinţă de presă ca să ameţească lumea cu articole de lege şi "corelări". Iar ziaristul Ovidiu Bărbulescu l-a întrebat direct: "Scapă şeful dumneavoastră, domnul Dragnea, de acuzaţia de abuz în serviciu în procesul pe care îi are?" Bum, Iordache a fost făcut knockout. A început să se bâlbâie pentru că, într-adevăr, ăsta este unul dintre efectele OUG 13. 

Aşadar, la întrebarea "aţi citit OUG-ul?" răspunsul ar trebui să fie simplu: Nici nu e necesar, ştim ce efecte are. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite