Al doilea deţinut depistat iniţial pozitiv la testul anti-COVID, infirmat la retestare. Bilanţul infectărilor în rândurile angajaţilor ANP a crescut la 19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonul ATI de la Penitenciarul Rahova Imagine: ANP
Salonul ATI de la Penitenciarul Rahova Imagine: ANP

Deţinutul extrădat în România din străinătate depistat pozitiv la testul anti-coronavirus pe data de 29 mai a fost retestat, iar rezultatul este negativ. Astfel, ANP anunţă că, în acest moment, nu există cazuri de Covid-19 în rândurile deţinuţilor. În schimb, bilanţul angajaţilor ANP confirmaţi pozitiv a ajuns la 19, după ce un alt poliţist de penitenciare, de la Giurgiu, s-a îmbolnăvit.

„Vă informăm că persoana privată de libertate extrădată în România dintr-o ţară terţă şi confirmată pozitiv la testarea iniţială pentru SARS-CoV-2 a fost retestată, conform metodologiei, iar rezultatul obţinut a fost negativ”, se arată într-un comunicat ANP remis „Adevărul”.

Potrivit ANP, preventiv, se va menţine monitorizarea medicală şi se vor aplica recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov.

„În prezent, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2”, arată ANP.

Pe data de 29 mai, instituţia comunica următoarele: „O persoană privată de libertate extrădată în România dintr-o ţară terţă a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV2.Conform metodologiei, aceasta se află în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava şi urmează a fi retestată”.

O situaţie similară a avut loc în aprilie

Primul deţinut din România găsit ca fiind infectat, pe 28 aprilie, cu noul coronavirus a fost retestat, iar rezultatul a fost negativ, câteva zile mai târziu.

„Vă informăm că persoana privată de libertate confirmată pozitiv la testarea iniţială pentru SARS-CoV-2, marţi, 28.04.2020, la Penitenciarul Deva, a fost retestată, iar rezultatul obţinut a fost negativ”, arăta, atunci, un comunicat al ANP.

În schimb, duminică, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARSCoV-2. Acesta îşi exercita atribuţiile de serviciu în cadrul sectorului medical şi a purtat, în permanenţă, echipament de protecţie.

Situaţia angajaţilor ANP confirmaţi pozitiv

Astfel, în momentul de faţă, numărul poliţiştilor de penitenciare confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 19.

Situaţia cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor  ANP:

  • Penitenciarul Gherla: 2 cazuri, confirmate pe 23.04
  • Penitenciarul Jilava: 6 cazuri, confirmate pe 21.04. 23.04, 25.04 şi 27.04.
  • Penitenciarul Giurgiu: 5 cazuri, confirmate pe 17.04, 22.04, două pe 24.04 şi unul pe 31.05
  • Penitenciarul Aiud: 1 caz, confirmat pe 25.04
  • Penitenciarul-Spital Dej: 1 caz (n.r. - primul caz), confirmat în data de 8.04
  • Penitenciarul Botoşani: 1 caz, confirmat în data de 27.04
  • Penitenciarul Poarta Albă:  1 caz, confirmat în data de 30.04. 
  • Penitenciarul Codlea: 1 caz, confirmat în data de 05.05.
  • Penitenciarul Târgu-Mureş: 1 caz, confirmat pe data de 11.05.

Faptul că niciun deţinut din sistemul penitenciar din România nu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce un număr foarte mic de angajaţi ai ANP au fost infectaţi, raportat la numărul total de poliţişti de penitenciare, reprezintă „o performanţă notabilă”, arată Ministrul Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite