Alegeri pentru primăria Chişinăului. Circ la finalul primei dezbateri electorale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima dezbatere electorală dintre candidatul PPDA-PAS, Andrei Năstase şi cel al PSRM, Ion Ceban a scos în evidenţă disperarea celui din urmă de a capta întreaga atenţie publică, printr-un discurs agresiv centrat pe un atac evident la persoană.

Strategia lui Ceban s-a bazat pe vulnerabilizarea lui Andrei Năstase printr-o serie de invective care, în opinia mea, nu i-au adus puncte electorale, deşi este o prezenţă activă în spaţiul media din R. Moldova.

„Nu vă uitaţi în program, ar trebui să-l cunoaşteţi. Nu trişaţi! Colega Dvs. Maia Sandu a pus camere de luat vederi la bacalaureat, nici Dvs. nu copiaţi, spuneţi“, a subliniat socialistul Ion Ceban.

La rândul său, candidatul PPDA-PAS Andrei Năstase l-a acuzat pe Ion Ceban că ar fi participat la fraude cu terenuri, că ar fi admis mai multe ilegalităţi în calitate de consilier municipal, deputat şi consilier prezidenţial.

„Domnule Ceban, despre oraş este vorba, nu despre un circ. Ceea ce face domnul Ceban este un circ ieftin. Vreau să-l întreb pe domnul Ceban pe ce bani plăteşte billboard-urile la adresa mea? Pe ce bani plăteşte presa să vină să-i mediatizeze circul unui singur clovn?“, i-a replicat Andrei Năstase.

Dincolo de aceste acuzaţii reciproce ale celor doi candidaţi din turul al doilea al alegerilor anticipate pentru primăria Chişinăului, dezbaterea electorală de aseară  a fost doar o mişcare de tatonare reciprocă care nu a evidenţiat proiecte concrete pentru capitala moldavă. Replicile dure şi acuzaţiile reciproce l-au pus în dificultate, în primul rând, pe socialistul Ion Ceban, care a demonstrat o teamă evidentă de eşec.

În schimb, Andrei Năstase a fost echilibrat şi a părut că nu s-a pierdut în faţa tirului repetat de acuzaţii construite atent în jurul averii sale şi al faptului că nu ar cunoaşte administraţie.

La întrebarea lui Ion Ceban adresată lui Andrei Năstase cu privire la câte construcţii ilegale a oprit în Chişinău, candidatul PPDA-PAS a răspuns sec: „la întrebările care îmi plasează domnul Ceban, ar trebui să răspundă el, eu nu am fost nici măcar o zi în CMC“.

În schimb, Ceban a venit cu o replică către candidatul Năstase: „Dumneavoastră aveţi nevoie de primărie ca să ajungeţi la parlamentare, iar eu am plecat din Parlament ca să ajung în primărie“.

Totodată, Andrei Năstase a fost întrebat şi despre contribuţia sa la fondul electoral. „Aportul meu constă în activitate, muncă şi iar muncă, în strategii gândite. Aceasta este contribuţia mea, acest lucru se vede în activitatea mea“, a menţionat el.

Citeşte analiza completă pe Jurnalistii.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite