Alegeri în R.Moldova. De la otrăvirea cu mercur la banii murdari ai Kremlinului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele zile de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din R.Moldova reconfirmă încă odată amestecul Kremlinului în procesul electoral din statul frate dintre Prut şi Nistru în contextul în care oamenii lui Putin doresc să menţină în acest spaţiu o zonă gri tampon între EST şi VEST.

Federaţia Rusă pregăteşte o fraudare masivă a acestor alegeri cu ajutorul turismului electoral din Regiunea Transnistreană, pentru a spori procentele PSRM-ului, iar PDM-ul oligarhului Plahotniuc va profita din plin de legea mixtă electorală, „o struţo-cămilă nedemocratică“ taxată dur de Comisia de la Veneţia şi de presiunile exercitate asupra cetăţenilor de instituţiile de forţă şi funcţionarii statului moldovean.

În faţa acestui tăvălug de factură putiniană, Blocul ACUM rămâne singura opţiunea pentru păstrarea democraţiei şi vectorului pro-european al R.Moldova unde jocurile par a fi demult tranşate în favoarea cartelului PDM-PSRM, căruia I se va alătura Partidul lui Şor. Dar această lucrătură putinistă poate fi destructurată numai printr-o mobilizare masivă la vot a românilor dintre Prut şi Nistru în contextul în care regimul lui Plahotniuc a avut grijă să blocheze în anumite state votul diasporei, foarte important în conturarea viitorului plen de la Chişinău.

Dar până la votul de duminică, situaţia de la Chişinău este fluidă şi deosebit de tensionată pe ultima sută de metri, şi se observă ultimele jocuri de campanie ale Federaţiei Ruse, pentru blocarea opoziţiei pro-europene ACUM şi victimizarea lui Plahotniuc, printr-un nou proces deschis de autorităţile de la Kremlin pentru spălare de bani.

De asemenea, liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase au fost otrăviţi cu metale grele (printre care şi mercur) în perioada protestelor din toamna lui 2017 împotriva legii mixte electorale, girate cu mare fast de către fostul premier român Mihai Tudose, de către oamenii „oligarhului cel bun“, lucru confirmat, pentru Jurnaliştii.ro, de surse politice de la Chişinău.

„Deşi pare greu de crezut la prima vedere, Maia Sandu şi Andrei Năstase au fost otrăviţi cu metale grele, printre care şi mercur de către oamenii lui Platohniuc şi nu este nicio dezinformare pentru că acest lucru a fost confirmat de analizele medicale efectuate. De asemenea, buletinele medicale au fost publicate în presă (vedeţi aici) şi se vede foarte clar acest lucru. Plahotniuc cu siguranţa va regreta această mizerie pe care a orchestrat-o cu oamenii săi obedienţi din structurile de forţă, şi nu este o victimizare a celor doi lideri ACUM pe final de campanie“, au declarat, surse politice de la Chişinău, pentru Jurnaliştii.ro

Pentru a contracara această „grozăvie“, maşina de propagandă a lui Plahotniuc de la Chişinău au încercat să pună otrăvirea Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase cu mercur şi alte metale grele pe seama consumului de peşte, dar Plahotniuc pare că l-a scăpat de sub control pe Igor Dodon, care a primit un sprijin mediatic important de la Moscova.

Un nou dosar, deschis la Kremlin pe numele lui Plahotniuc

Astfel, potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, Vladimir Plahotniuc este unul dintre organizatorii unei structuri criminale internaţionale care se ocupă cu operaţiuni valutare ilegale, de mari proporţii. În acest sens, oficialii de la Kremlin îl consideră pe Vladimir Plahotniuc răspunzător pentru scoaterea din Federaţia Rusă a circa 500 de milioane de euro, echivalentul a 37 de miliarde ruble.

„Pentru Plahotniuc, această ştire a picat foarte prost deoarece nu părea să aibă probleme la Kremlin, dar ultima vizită a lui Dodon şi promisiunile făcute de acesta lui Putin că va închide odată pentru totdeauna drumul european al R.Moldova, îi va aduce un avantaj consistent duminică pe segmentul celor nehotărâţi, care încă mai credeau în populismul PDM-ului“, au subliniat, surse politice de la Chişinău, pentru Jurnaliştii.ro.

Potrivit surselor noastre, Plahotniuc va încerca să se victimize maximum, pornind de la acest nou dosar deschis la Moscova şi va scoate în evidenţă ingerinţele Moscovei în alegeri, pozând într-un european 100%.

Citeşte analiza completă pe Jurnaliştii.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite