UPDATE Alertă falsă cu bombă la o clădire de birouri din Capitală. Un angajat a vrut să facă o glumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alertă cu bombă în Capitală FOTO Florin Şuler
Alertă cu bombă în Capitală FOTO Florin Şuler

Alertă falsă cu bombă la o clădire de birouri din Capitală, situată în nordul Bucureştiului. Clădirea, care are 26 de etaje, a fost evacuată pentru mai multe ore. Anunţul a fost făcut prin 112, la ora 13.55. În jurul orei 16.00, anchetatorii le-au permis angajaţilor să se întoarcă în clădire. Paznicul clădirii a fost dus la audieri. El a recunoscut că a sunat la 112 vrând să facă o glumă. Acesta va fi amendat.

UPDATE 17.00 Un angajat din clădirea de birouri evacuată a spus că el a sunat la 112, vrând să facă o glumă.

Bărbatul, care este paznicul clădirii Globalworth Tower le-a spus echipajelor ajunse la faţa locului că în imobilul nu se află niciun dispozitiv exploziv şi că el este cel care a sunat la 112, vrând să facă o glumă, afirmă surse din Poliţie.

Potrivit Poliţiei, cel mai probabil bărbatul va fi amendat pentru alarmarea în fals a autorităţilor însă urmează ca un procuror să decidă dacă va fi deschisă şi o anchetă penală în acest caz.

UPDATE 16.00 Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă, informează Poliţia Română. Bărbatul este audiat de mai bine de o oră la secţia 6 de Poliţie.

UPDATE „Suspectul a fost dus la audieri”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, adăugând că pe numele suspectului va fi deschis un dosar penal, anunţă digi24.ro.

Prin apelul la 112 s-a anunţat că în clădire se află un dispozitiv suspect. Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a explicat pentru „Adevărul” că mai multe echipaje de poliţie au fost trimise la faţa locului.

„Colegii au fost redirecţionaţi la faţa locului, recomandăm cetăţenilor să nu intre în panică. La faţa locului se află toţi specialiştii Poliţiei Române, de la cei de la rutieră la pirotehnişti”, a completat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.


FOTO Florin Şuler

Alertă bombă în Promenada Mall Foto Florin Suler

„Dacă va fi vorba de o falsă alertă, cel care a apelat la 112 va primi o contravenţie potrivit legii”, a completat oficialul, precizând că în asemenea situaţii se aplică procedurile standard.

Unde se află clădirea de 26 de etaje

Ansamblul rezidenţial Floreasca 1 se află în zona extrem de apreciată şi liniştită în Nordul Bucureştiului, pe strada Gheorghe Ţiţeica 206-208, lângă Lacul Floreasca, în apropiere de Mall-ul Promenada şi de staţia de metrou Aurel Vlaicu.

Pe aceeaşi temă:

Clădirea Palatului de Justiţie din Iaşi, evacuată în urma unei alerte cu bombă

Clădirea Palatului de Justiţie din Iaşi a fost evacuată, luni dimineaţă, în urma unui apel la 112 prin care un bărbat a anunţat că în imobil ar fi amplasată o bombă. Poliţiştii şi pirotehniştii fac verificări, iar traficul rutier în centrul oraşului este blocat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite