Alex Găvan a strâns 68.000 de euro pentru victimele cutremurului din Nepal. Campania se prelungeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Joy for Nepal”, iniţiată de alpinistul Alex Găvan, se va prelungi până la finalul lunii iulie, pentru a permite strângerea mai multor fonduri. Până în acest moment s-au strâns  68.000 de euro în cele şapte săptămâni şi nouă zile de campanie.

Donaţiile vor putea să fie făcute în continuare prin SMS în valoare de 2 euro trimis din reţelele Orange, Telekom România, Vodafone, la numărul 8826, prin plăţi cu cardul pe www.alexgavan.ro/nepal , prin sponsorizări, sau prin evenimente caritabile.

”Sunt impresionat de reacţia extraordinară de susţinere pe care am primit-o din partea celor care au contribuit la această campanie şi le mulţumesc tuturor pentru solidaritate şi pentru generozitate. Mă simt de parcă aş fi cerut sprijin ca să urc un munte pe care nu aveam cum să îl urc singur şi l-am primit. Este muntele generozităţii pe care îl urcăm împreună, ca să repornim vieţi şi să readucem bucuria atât în Nepal, cât şi în inimile noastre, ale tuturor”, a declarat presei Alex Găvan.

Pe 17 iulie urmează să aibă loc o nouă iniţiativă comunitară de strângere de fonduri, lansată de jurnalista Iulia Ilie: o sesiune de 100 de minute de ZUMBA ® caritabilă, la Piteşti, în sala de sport a Universităţii. Sesiunea va începe de la ora 19.00 şi va fi susţinută de antrenorii Alexandra Tomulescu şi Ionuţ Iordache. Banii strânşi din biletele de intrare, în valoare de 25 de lei de persoană, vor fi donaţi de asemenea pentru #joy4nepal.

Banii, folosiţi pentru reconstrucţia Nepalului

Toţi banii vor ajunge la oamenii aflaţi în nevoie, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucţie gestionate de organizaţia Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard. Vor fi finanţate activităţi de reconstrucţie în comunităţile izolate şi afectate de cutremur, precum refacerea de şcoli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susţinute crearea de reţele locale şi dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua şi duce mai departe activitatea de reconstrucţie, împiedicând astfel apariţia unei dependenţe de asistenţa externă. În funcţie de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanţa intervenţii de urgenţă.

Banii din donaţii nu vor finanţa cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane şi a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanţator propriu.

Campania „Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia care s-a produs în Nepal începând cu cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/ Everest. Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor şi progresele realizate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite