Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Cumpănaşu: „Nu cred că Dincă este criminalul Alexandrei“. Ce argumente aduce unchiul fetei ucise

10
13 Aug 2019 18:52:53
Autor: Iulia Cimpoeru
Inquam Photos Bogdan Dănescu
Inquam Photos Bogdan Dănescu

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a afirmat că nu crede ca Gheorghe Dincă ar fi criminalul nepoatei sale. Acesta susţine că bărbatul nu se afla în casa din Caracal în momentul în care Alexandra a fost surprinsă vorbind la telefon şi ucisă. Cumpănaşu a precizat că Dincă vorbea în acele momente la telefon cu Poliţia.

Alexandru Cumpănaşu a fost audiat marţi de procurorul procurorul-şef DIICOT. Acesta a spus că nu crede că Gheorghe Dincă este cel care i-a ucis nepoata:

„Nu vreau să intru în paranoia să cred că este un mare complot, pot spune doar atât, este o chestiune de logică elementară. Bineînţeles că eu am început această declaraţie de astăzi spunând un lucru pe care mi-l asum şi pe care nu cred că e uşor de spus, că eu nu cred că Dincă este criminalul Alexandrei. De ce spun asta? Nu pentru că am vreo simpatie faţă de animalul asta, care cred că a făcut multe la viaţa lui şi a omorât mulţi oameni, ci pentru că nu are niciun sens şi nicio logică", a declarat Alexandru Cumpănaşu, la sediul DIICOT, informează mediafax.ro.

Alexandru Cumpănaşu susţine că Gheorghe Dincă nu era în casă în momentul în care se presupune că ar fi prins-o pe Alexandra vorbind la telefon cu Poliţia şi că, de aceea, nu mai crede în această ipoteză.

„Dacă acest om, acest animal, acest individ, această vieţuitoare a aflat, a prins în fapt victima vorbind la Poliţie, indiferent de cum a prins-o vorbind cu poliţiştii vorbind la 112, oameni buni, pe bune, acum s-a apucat să facă focul în curte, adică nu are sens nimic. Pe lângă faptul dovedit că la ora la care se presupune că a intrat şi a găsit-o pe Alexandra vorbind la telefon, el nu era acolo, deci nu mai există dubiu cu privire la asta. Nu cred că cineva mai are dubii, doar să ne explice procurorii cum era, poate că între timp s-a inventat teleportarea, a inventat-o Dincă în pivniţă, din punctul meu de vedere, şi vă spun foarte serios, nu cred nicio secundă în povestea Dincă criminalul Alexandrei. Din punctul meu de vedere, omul asta a plecat să facă loc şi pentru a lăsa alţi complici să o ia pe Alexandra să o mute de acolo şi să se mişte rapid", a declarat acesta.

Alexandru Cumpănaşu a mai spus că marţi s-a întâlnit cu Avocatul Poporului şi acesta a făcut mai multe solicitări la instituţiile care anchetează cazul fetelor dispărute în Caracal. Tot marţi, unchiul Alexandrei Măceşanu se va întâlni cu şeful STS.

Te-ar putea interesa şi:

Psiholog criminolog: Gheorghe Dincă e dominat de sado-masochism şi de complexul penisului mic

O femeie dintr-o comună olteană a reclamat că a fost bătută şi violată de Gheorghe Dincă, suspectul de crimă din Caracal

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

gmbplay
13.08.2019, 18:58:49

Daca dupa 10 zile , presedintele la ceva si la altceva , o intoarce ca la Paris , cred ca trebuie neaparat o pauza .

+1 (1 vot)
Un cititor
13.08.2019, 19:04:16

"Alexandru Cumpănaşu susţine că Gheorghe Dincă nu era în casă în momentul în care se presupune că ar fi prins-o pe Alexandra vorbind la telefon cu Poliţia şi că, de aceea, nu mai crede în această ipoteză." si totusi copilul se aude spunand la telefon ...."vine....vine".................

+1 (1 vot)
Sorin Barbul
13.08.2019, 19:12:59

Poate venea altcineva.

+1 (1 vot)
Manole Scarlat
13.08.2019, 19:43:10

Un cititor. Cititorule, nu ai citit cu atenţie despre caz: Alexandra spune "A venit, a venit, a venit" în timpul primei convorbiri cu 112, de la ora 11:05. De atunci, fata a mai vorbit la telefon încă cel puţin o jumătate de oră, poate 45 de minute. Ultima convorbire a avut-o cu comisarul Constantin Pistol la ora 11:29 (a sunat-o el) şi se spune că a durat aprox 20 de minute. Sunt foarte multe mistere în cazul ăsta, din păcate, multe din informaţii sunt aiurea. Cumpănaşu are dreptate: Dacă ne încredem în ce a declarat Dincă, acesta a omorât-o pe Alexandra fiindcă a surprins-o vorbind la telefon cu 112. Cum se apucă el să incinereze cadavrul în cazanul din curte ştiind că poliţia poate descinde în orice moment? În două situaţii: a). n-a mai judecat lucid, i s-a întunecat mintea după crimă şi a avut noroc că poliţia n-a venit. b). cineva i-a transmis că nu va fi deranjat până la ora 6 dimineaţa. Dar dacă Dincă n-a spus adevărul, dacă nici n-a ştiut că Alexandra a vorbit cu 112 (el ştia că telefoanele din cameră sunt nefuncţionale) şi a omorât-o fiindcă aşa avea în plan? Atunci se explică de ce s-a apucat s-o incinereze fără să se teamă de vreo vizită. Sunt foarte multe necunoscute... E posibil ca Dincă să fi acţionat singur sau să fi avut complici, oricare variantă e posibilă. Probabil că cei de la DIICOT ştiu mai mult decât s-a făcut public.

+1 (3 voturi)
Manole Scarlat
13.08.2019, 20:05:52

Înrebări care îşi caută răspunsul: 1. Vineri, 26 iulie 2019, Ministerul Justiției a dat publicității următoarea informare de presă: ”Este o zi tristă pentru noi, am luat la cunoștință din mass media despre această situație halucinantă generată de lipsă de profesionalism, necorelare a activităților sau fugă de răspundere, rezultatul fiind catastrofal, respectiv pierderea unei vieți omenești. Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima mâhnirea și regretul față de această crimă oribilă." De ce s-a grăbit MJ să acrediteze ideea că a avut loc o crimă (că Alexandra a fost ucisă) la doar câteva ore de la momentul în care poliţiştii au pătruns în locuinţa lui Gheorghe Dincă (6 dimineaţa) fără a găsi vreun cadavru şi chiar înainte ca Dincă să-şi recunoască crimele (!!!). 2. Ce nevoie a avut Dincă să plece în dimineaţa crimei de acasă şi s-o lase singură pe Alexandra peste 3 ore? Doar ca să dea telefon familiei Alexandrei de la Craiova? Era chiar atât de sigur că fata nu poate evada? Se baza doar pe câini sau mai păzea cineva casa? Dacă Alexandra ar fi reuşit să iasă din casă şi câinii lătrau la ea exista riscul să atragă atenţia trecătorilor sau vecinilor. 3. De ce şi-a lăsat Dincă maşina parcată pe o stradă din Caracal şi a făcut drumul de Craiova dus-întors cu maşini de ocazie? 4. Când Alexandra spune la telefon că vede în curtea lui Dincă o maşină gri, aceea nu putea fi maşina lui Dincă, deoarece la acea oră aceasta era parcată pe o stradă din oraş. A fost găsită acea maşină gri în curtea lui Dincă sau a dispărut? S-a verificat pe camerele de supraveghere dacă maşina lui Dincă a rămas tot timpul în locul în care a parcat-o? 5. De ce se auzea lătratul câinilor din curte? De obicei câinii nu-şi latră stăpânul, să fi fost o a doua persoană în curte? 6. Alexandra spune "A venit" în timpul primei convorbiri, de la 11:05 şi de atunci a mai vorbit la telefon cel puţin o jumătate de oră cu 112 şi poliţia. Dincă era la 10:01 la Craiova; a avut el timp să ajungă acasă la 11:05 când Alexandra a rostit „A venit”? Dacă nu a fost Dincă, atunci cine a fost? 7. Din ce loc l-a luat vecinul (proprietarul spălătoriei) pe Dincă în maşina lui albastră ca să-l ducă să-şi ia maşina? Înainte de casa acestuia sau după? Dacă l-a luat înainte înseamnă că Dincă nu a intrat în casă, deci nu el a omorât-o pe Alexandra. 8. Dacă Dincă a incinerat trupul Alexandrei, de ce a lăsat în cazan dinţii, oasele şi bijuteriile? 9. De ce nu au repetat până acum anchetatorii experimentul cu incinerarea în cazanul folosit de Dincă? 10. În dosarul răpirii Luizei maşina lui Dincă era printre cele suspecte; se ştia şi numărul de telefon de pe care a fost sunată familia acesteia ca să nu se alarmeze din cauza dispariţiei acesteia. Şi totuşi, timp de trei luni, nimeni nu l-a deranjat pe Dincă cu vreo întrebare. ŞI mai sunt o groază de întrebări...

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările