Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Criză în Justiţie. Alianţa 2020 USR PLUS se alătură protestului de duminică din Piaţa Victoriei

14
21 Feb 2019 18:06:51
Autor: Valentin Bolocan
Alianţa chamă oamenii la mitingul din Piaţa Victoriei
Alianţa chamă oamenii la mitingul din Piaţa Victoriei

Alianţa 2020 USR PLUS lansează, printr-un comunicat, un apel către toţi românii de bună credinţă în încercarea de a opri cât mai repede asaltul PSD-ALDE asupra statului de drept din România şi anunţă că se alătură protestatarilor duminică, 24 februarie, în Piaţa Victoriei.

"În faţa determinării şi a disperării cu care PSD-ALDE luptă pentru a subordona justiţia si de a face din statul de drept statul lor paralel, trebuie să dăm dovadă de determinare şi de unitate.
Întreaga societate trebuie să răspundă unit atacului PSD. Forţele politice responsabile trebuie să se unească şi, cu ajutorul societăţii civile, să construiască o alternativă la actuala putere în aşa fel încât să repare tot ce a distrus aceasta.

Alianţa 2020 USR PLUS a luat naştere din dorinţa de a le transmite un semnal puternic tuturor românilor care cred în democraţie, şi anume că împreună suntem mai puternici şi că, uniţi, vom putea duce până la capăt lupta cu cei aflaţi la guvernare care lansează fără oprire atacuri la adresa justiţiei, precum şi la demnitatea şi bunăstarea noastră, a cetăţenilor cinstiţi şi de bună credinţă din această ţară", se arată în comunicat.

„Este nevoie, mai mult ca oricând, de unitate şi ca fiecare român care nu şi-a pierdut credinţa în democraţie să acţioneze cu instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a opri acţiunile PSD-ALDE care adâncesc haosul şi disperarea. Noi am făcut un pas important prin aliaţa cu USR şi vă asigurăm că vom continua pe această cale. Susţinem acţiunile organizaţiilor civice din România, inclusiv protestele, la care urmează să participăm şi noi. Susţinem demersurile magistratilor care sunt hotărâţi să-şi apere demnitatea şi independenţa de acţiune profesională pe care le-o garantează Constituţia. Nu vrem să lăsăm ţara pe mâna hoţilor“, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

„Ambele formaţiuni politice din cadrul Alianţei 2020 au depus, astăzi, sesizări la Avocatul Poporului cu privire la OUG nr.7/2019 şi susţin demersurile magistraţilor, care nu fac altceva decât să lupte pentru a-şi apăra demnitatea şi independenţa în ceea ce priveşte activitatea profesională pe care le-o garantează Constituţia. Mai mult, duminică vom fi în stradă alături de cetăţeni şi de susţinătorii noştri“, a spus preşedintele USR, Dan Barna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

🖕
21.02.2019, 18:15:01

Aveți grijă să n-o supărați pe tanti Florea de la ParchetulPSDLuju, că vă face dosar! Nu știe multe! Păi dacă se ia de pept cu oficiali ai Comisiei Europene.

+2 (4 voturi)
silent warrior
21.02.2019, 18:15:11

Foarte bine. Poate il luati si pe Iohanis si impreuna sa faceti un apel la greva generala .

Manole Scarlat
21.02.2019, 18:40:10

Ar fi mai de folos dacă s-ar duce să sape la o autostradă. Votaţi Ciupitu !

0 (4 voturi)
mossss ion roata
21.02.2019, 19:16:15

Foarte bine, dar aţi uitat să-i mobilizaţi şi pe cei de la Accept. Lipsesc si cei de la "uniţi, salivăm", lasa ca, incet, incet, va conformati ordinului primit pe unitate. Termenul comun fiind evident "unitate", adică UM 0672 (filaj si investigatii) si UM 0610 (Directia I de Informatii Interne). Nu-i uitaţi nici pe superiorii Kuruţei, adica pe cei de la UM 0638 - Direcţia a VI-a Anchete si Cercetari Penale!

-1 (5 voturi)
valica valica
21.02.2019, 20:42:48

Pedofilii si poponarii intelectuali de la USR si de l apartidul lui Ciolos merg sa protesteze impotriva hahlerelor din PSD. tb sa fii nebun sa mai dai crezare vreunui polician.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (14)