Alin Trăşculescu a primit 364.000 de lei în patru tranşe şi a mai cerut 1,1 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a primit 364.000 de lei în patru tranşe de la Mircea Alexandru Vintilescu, prin Marian Calotă şi a mai cerut încă 1,1 milioane de lei, în două tranşe, determinându-l pe Calotă să falsifice un contract între firma acestuia şi societatea la care Vintilescu era acţionar.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, Alin Silviu Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, în patru tranşe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei şi 200.000 de lei - cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei.

Ulterior, Trăşculescu ar fi pretins încă 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus să îi fie daţi în două tranşe, de 50.000 de lei şi, respectiv, 1.050.000 de lei.

"Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu Alin Silviu ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor SC Vega 93 SRL, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu SC Aquaform SRL, administrată de martorul denunţător Vintilescu Mircea Alexandru", scriu anchetatorii în documentul citat.

De asemenea, în 6 noiembrie, Trăşculescu l-ar fi determinat pe Calotă să falsifice un contract între SC Aquaform SRL şi firma lui Calotă SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit în scopul efectuării plăţii şi a justificării în evidenţele contabile ale celor două societăţi.

Camera Deputaţilor se va reuni, luni, în şedinţă de la ora 16.00, pentru a lua act de informarea ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, privind reţinerea şi percheziţia deputatului PDL Alin Trăşculescu, a anunţat, luni, după Biroul Permanent, secretarul Camerei Georgian Pop.

Comisia Juridică a Camerei va avea o şedinţă înaintea plenului pentru a discuta această informare a ministrului Justiţiei.

În documentul semnat de Mona Pivniceru se arată că informează Camera Deputaţilor în legătură cu faptul că "în cadrul anchetei derulate în dosarul 336/p/2012 al parchetului de pe lângă ICCJ, DNA - Secţia de combatere a corupţiei, privind o infracţiune flagrantă de trafic de influenţă, prev. De art. 251 alin (1) din Codul penal rap, la art 6 din legea nr. 78/2000, comisă de către deputatul Trăşculescu Alin Silviu din cadrul Camerei Deputaţilor - Parlamentul României, procurorii au procedat la percheziţionarea domnului deputat (corporală şi a autoturismului) în data de 10.11.2012 între orele 21,08 şi 22,25, iar ulterior, la reţinerea acestuia pentru 24 de ore, în data de 11.11.2012 începând cu ora 05.40".

Potrivit informării, din actele comunicate de procurori rezultă, între altele, că "în dosarul respectiv prin rezoluţia din 09.11.2012 ora 08:00, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Trăşculescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sun semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare de bani. De asemenea, a fost începută urmărirea penală şi faţă de Calotă Marian Valeriu pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, precum şi sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată".

Trăşculescu, reţinut de procurorii anticorupţie, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Instanţa supremă a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Calotă, la solicitarea procurorilor DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite