Alina Bica: „Ovidiu Tender a spus că a avut o singură întalnire cu mine, în 2012, dar nimeni nu o poate confirma”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a declarat luni, la judecarea cererii sale de ridicare a controlului judiciar în dosarul “Bica 2”, că omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, ca martor, că s-a întâlnit cu ea o singura dată, în 2012, dar această întâlnire nu este confirmată de nimeni.

  Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, formulată după ce un alt complet al instanţei supreme a decis ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul fostei şefe a DIICOT, în dosarul “Bica 2”, în care este acuzată că i-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender şi pe fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Avocatul Alinei Bica le-a spus judecătorilor că Ana Maria Topoliceanu, fostă prietenă a Alinei Bica, ar putea fi audiată în acest proces, arătând că în 16 iunie s-a pus în discuţie dacă se acceptă audierea acesteia, o decizie urmând să fie luată la termenul de fond următor.

Acesta a arătat că se impune ridicarea controlului judicar în cazul Alinei Bica, motivând că ar fi disproporţionat dacă nu ar înceta măsura. “Toate masurile, cumulate, au avut o durată de un an si jumătate”, a precizat avocatul.

Alina Bica le-a spus judecătorilor că în acest dosar a fost arestată preventiv pentru că ar fi primit de la Ovidiu Tender acţiuni la o firmă, în valoare de unu sau două milioane de euro.

“Toată presa a crezut asta. În cursul camerei preliminare, am fost trimisă pentru abuz în serviciu, nu pentru că aş fi luat mită de la Tender. Tender a spus că a avut o singură întâlnire cu mine, în 2012, pe care nu o poate confirma nimeni. Am semnat ordonanţele pentru sechestrul lui Videanu, de milioane de euro, şi eu sunt pusă sub acuzare pentru că am ridicat un sechestru pe acţiuni în valoare de 60.000 de lei”, a arătat Bica în faţa instanţei.

Cei cinci judecători din completul de la instanţa supremă au rămas în pronunţare, urmând să decidă definitiv dacă ridică sau menţin măsura controlului judiciar pentru Alina Bica.

În dosarul “Bica 2”, fosta şefă a DIICOT este acuzată de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, şi a omului de afaceri Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom.

În 16 iunie, Ovidiu Tender a fost adus din penitenciar pentru a da o declaraţie de martor în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite