Articol publicitar

Alteţea Sa Regală, Nicolae al României a inaugurat prima Unitate de Transfuzie Sanguină privată din Craiova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae al Romaniei

Joi, 22 Aprilie, s-a inaugurat prima Unitate de Transfuzie Sanguină privată din S-V ţării. Inaugurarea a fost făcuta de către Alteţea Sa Regală, Prinţul Nicolae al României, Alexandra Preda, managerul spitalului şi de către Conf. Univ.Prof. Dr. Adriana Turculeanu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova.

Investiţia în noua Unitate a Spitalului are ca scop îmbunătăţirea serviciilor medicale şi oferă atât siguranţă pacienţilor cât şi  condiţii  de lucru premium, medicilor. Tratamentul transfuzional respectă protocoalele Ministerului Sănătăţii din România şi este necesar pentru a trata sângerările severe care apar în timpul unei operaţii sau după operaţie, la naştere sau în alte condiţii medicale.

„Sângele salvează vieţi. De cele mai multe ori conştientizăm acest lucru doar atunci când cineva apropiat nouă are nevoie de sânge. Ne dorim să ne îmbunătăţim mereu serviciile şi să oferim un înalt grad de încredere şi siguranţă tuturor pacientelor noastre. Cu această investiţie in unitatea de transfuzie , spitalul nostru va reuşi să menţină şi chiar să îmbunătăţească indicatorii actuali, anume o rată de transfer către oricare altă unitate spitalicească de sub 0,08%", Alexandra Preda, managerul spitalului.  

Alteţea Sa Regală, Prinţul Nicolae al României s-a alăturat iniţiativei spitalului  şi a ales să taie panglica alături de managerul clinicii, Alexandra Preda.  Alteţea Sa Regală mai spune că această unitate este un model demn de urmat şi de către alte spitale şi clinici din ţară.

Nicolae al Romaniei

„Mă bucur să fiu aici şi să fac inaugurarea unităţii de Transfuzie Sanguina. Este un lucru important, pentru pacientele din zonă. Încurajez donarea de sânge, dar şi dotarea spitalelor pentru a putea oferi pacienţilor condiţii optime pentru transfuzii de sânge, atunci când este nevoie. Astfel de iniţiative şi investiţii sunt salvatoare de vieţi. Acest spital poate să fie un exemplu, pentru restul unităţilor medicale din regiune şi din ţară", Alteţea Sa Regală, Prinţul Nicolae al României.

În plină pandemie siguranţa pacientei care are nevoie de transfuzie de sânge este absolut necesară iar condiţiile în care este depozitat şi analizat sângele se datorează unităţii de transfuzie sanguină. De aceea prin inaugurarea UTS-ului s-a dorit alocarea unui spaţiu special în care sângele să fie depozitat şi analizat în cele mai bune condiţii respectând normele Ministerului Sănătăţii. 

Complicaţiile naşterii presupun în anumite situaţii critice necesitatea transfuziei de sânge iar atunci când alegi spitalul unde  naşti trebuie să iei în considerare acest aspect deosebit de important. Existenţa unei Unităţi de Transfuzie în cadrul Spitalului îţi va oferi această siguranţă.

„Sângele înseamnă viaţă. Noi, medicii, suntem fericiţi că ne putem bucura de acest ajutor în cursul intervenţiilor chirurgicale, dar nu numai pentru intervenţii este nevoie de flacoane de sânge pentru salvarea vieţii unei femei, este nevoie chiar şi în obstetrică. Naşterea naturală se poate complica în orice moment şi poate să fie o nevoie  acută de transfuzie sanguină. Faptul că avem un UTS propriu ne oferă siguranţă maximă. De asemenea, suntem onoraţi că Alteţa Sa Regală, Prinţul Nicolae s-a implicat mereu în acţiuni caritabile", Dr. Leontina Şurtea, director medical şi coordonator UTS. 

Nicolae al Romaniei

IMPORTANT DE ŞTIUT:

  • Este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul ţării clasificat şi acreditat de Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS);  
  • Procentul de transfer al spitalului către oricare altă instituţie spitalicească este sub 0,08%;  
  • Spitalul deţine de câteva luni primul incubator hibrid lansat la nivel mondial de firma Dräger, incubatorul Babyleo care a revoluţionat neonatologia. Vorbim despre un incubator care imită  în proporţie de 95% uterul mamei;  
  • Este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul ţării unde femeile pot să beneficieze de ecografie 5D;  
  • Calitatea serviciilor medicale oferite de acest spital şi investiţiile făcute în echipamentele medicale au dus la clasificarea compartimentelor ATI de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătăţii. O clasificare ce atestă complexitatea activităţii medicale desfăşurate şi siguranţa pacientelor care aleg să îşi aducă pe lume copiii aici. Compartimentele de terapie intensivă şi anestezie atât pentru adulţi, cât şi pentru nou-născuţi au fost promovate la un nivel superior de către Comisia Naţională de Anestezie şi Terapie Intensivă.  
  • Este şi singurul spital din sud-vestul ţării unde gravidele pot să beneficieze de cel mai bun tip de anestezie numit TERAPIA DURERII, adică o anestezie superioară ce asigura lipsa durerii timp de aproximativ 24 de ore.  
  • Este primul şi singurul spital privat din întreg sud-vestul ţării care are Unitate de Transfuzie Sanguină proprie
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite