articolul anterior articolul urmator

Alţi bani, aceeaşi distracţie. Cardul de sănătate doar cu buletinul

38
20 Mar 2017 20:31:54
Autor: Sorin Ghica
Actualele cărţi de identitate vor fi înlocuite cu unele electronice
Actualele cărţi de identitate vor fi înlocuite cu unele electronice

38 Comentarii

mobilajucarii
20.03.2017, 21:09:21

Faptul ca functioneaza in Estonia dovedeste ca se poate si se face. Bineinteles ca trebuie infrastructura pentru asa ceva, sa o faca atunci. O chestie folositoare mi se pare semnatura electronica, da, asta ar fi ceva, dar sa fie facuta asa cum trebuie, calificata si gratuita pe deasupra. Ce ii face sa vina cu asa ceva este faptul ca e foarte greu de falsificat (nu imposibil, zic eu), asta ii doare pe ei, falsificarea cartii de identitate.

-3 (3 voturi)
mircea georgescu
20.03.2017, 21:34:39

Falsificata, nefalsificata, cine plateste?

+4 (4 voturi)
Cappatrat Casargoz
20.03.2017, 21:56:41

X-road este soluția estoniana. X-tee este in estoniana si X-road pentru restul lumii. Si s-a pornit cu buletinul electronic pentru toata lumea. Toate datele personale sunt. stocate în servere separate protejate de bariere de securitate controlate de agenții guvernamentale. Diferența majora este ca la estonieni CNP-ul nu este chiar data cu caracter personal:) asa cum interpretează unii la noi CNP-ul :) Si va rog citiți legea înainte sa comentați, pentru ca sunt spuse prostii: Din punctul meu de vedere, ar putea interveni un conflict cu distribuitorii de certificate calificate spune specialistul :) Legea (propunerea de lege ) spune clar ca noul card are loc pentru certificate calificate emise conform legii semnăturii in vigoare: adică pentru furnizorii de certificate existenți, adică daca nu plătești cardul e gol:) Adica nu schimba nimic in materie de semnatura electronica. M-ar fi bucurat o opinie mai competenta.

+1 (3 voturi)
Sima Anamaria
20.03.2017, 22:09:31

Alti bani, alta distractie, alta ,, mangleala'', urmeaza firme ce se ocupa ,,cu dedicatie,, de implementare, mentenanta tot pachetul- firma lui Ghita, amic cu Ponta si din nou sub patronajul psd-ului s-a realizat aceasta ,, capodopera numita ; Card de sanatate! Cum sa nu te intrebi ; de ce nu-l perfectionam , nu-l punem pe picioare actualul sistem, de ce e nevoie de alta cheltuiala, daca o sa fie la fel de neperformant urmatorul sistem ? Parca-I premeditat totul sau mi se pare doar mie......! Romania se lauda cu informaticieni, programatori profesionisti, unde sunt acestia? Intrebari fara raspuns, n'are cine raspunde, o sa raspunda cineva pentru asa risipa de bani cand sunt problemele sunt de viata si moarte in spitale, absolut peste tot ( institutiile statului) bataie de joc, lipsuri, mizerie, batjocura, sfidare, jaf ?!

+3 (3 voturi)
Carmen Florea
20.03.2017, 22:12:22

Da' ce a mai functionat sau functioneaza in Rumania? Ca nu degeaba IT-rile apartin 'omului de afaceri', adica cclarul fugar si anume hotului Ghita ... Pt ca hotia-i asta la rromani: n-a functionat? Gata, tataie, ti se retrage contractul, pe cand romanii evlaviosi-foc mai descarca niste vagoane de bani lui Ghita ca sa 'remedieze' defectiunea, adica impartesc fratesete, iar Ghita prinde gust ca 'defectiunea' sa persiste ... Nu , tataie, repari din banii tai si inca imediat ca sa nu te lasam fara contract... Dar asta-i in lumea normala, nu unde statul e condus de hoti si puscariasi, adica de catre cei ca 'IT-istul' Ghita ... Pt un contract de vagoane cu euro, trebiue sa fie 'batalie' de firme, de specialisti, numai asa cei ca Ghita vor respecta pe cei care-l hranesc, pe cand contractele sunt cu dedicatie ca legile: orice borfas isi face lege in parlamentul Rumaniei, apoi 'dedicatiile' ii sunt la picioare ...

+4 (4 voturi)