Ambasada României din Washington a organizat un important eveniment economic împreună cu Departamentul Comerţului al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adjunctul asistentului Secretarului Comertului pentru Europa, Dale Tasharski
Adjunctul asistentului Secretarului Comertului pentru Europa, Dale Tasharski

Ambasada României la Washington şi Departamentul Comerţului din SUA au organizat, la 4 mai 2017,  un eveniment de promovare a misiunii comerciale regionale Trade Winds 2017, care se va desfăşura între 16-24 octombrie 2017, în Europa de Sud-Est.

România va fi statul-pivot al Trade Winds 2017, cea mai amplă misiune organizată de Serviciul Comercial al SUA, peste 100 de companii americane din diferite domenii urmând a se afla la Bucureşti în luna octombrie a acestui an, a anunţat Ambasada României în Statele Unite printr-un comunicat de presă. 

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA, anul acesta marcându-se cea de-a zecea ediţie. România va fi principala destinaţie a misiunii din luna octombrie 2017, companiile participante având opţiunea de a se deplasa şi în celelalte ţări vizate (Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Serbia). În cadrul acestui program, Bucureştiul va găzdui forumul economic, unde se aşteaptă participarea a peste 100 de companii americane.

„România a devenit una dintre cele mai promiţătoare destinaţii pentru companiile americane. Printre factorii cei mai importanţi care facilitează acest lucru se numără: un parteneriat politic bilateral puternic, o creştere economică solidă pentru România, anvergura regională a ţării noastre şi, nu în ultimul rând, prietenia şi simpatia reale manifestate la nivel uman între cetăţenii români şi cei americani”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior în cadrul acestui eveniment.

În plus, ambasadorul român a subliniat evoluţia constant pozitivă a economiei României din ultimii ani, precum şi angajamentul autorităţilor române în direcţia dezvoltării cadrului legislativ şi instituţional de facilitare a comerţului şi investiţiilor. Acesta a susţinut că extinderea componentei economice a Parteneriatului Strategic bilateral cu SUA reprezintă una dintre principalele priorităţi ale României şi ale mandatului său de ambasador. 

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA. Anul acesta se va marca cea de-a zecea ediţie a acestui eveniment. România va fi principala destinaţie a misiunii din luna octombrie 2017, companiile participante având opţiunea de a se deplasa şi în celelalte ţări vizate (Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Serbia). În cadrul acestui program, Bucureştiul va găzdui forumul economic, unde se aşteaptă participarea a peste 100 de companii americane din diferite domenii.

   

maior2
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite