Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat joi, 2 iulie 2020, la conferinţa „US Strategic Partnerships in the Black Sea”, organizată de think tank-ul Middle East Institute din Washington, D.C.

La evenimentul organizat în format videoconferinţă au mai participat ambasadori în SUA ai altor state din regiunea Mării Negre, discuţia fiind moderată de Iulia Joja, senior fellow la Middle East Institute.

În cadrul evenimentului au fost evaluate provocările actuale ale contextului de securitate din regiunea Mării Negre. Ambasadorul George Cristian Maior a subliniat relevanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA pentru securitate şi apărare, dezvoltare economică şi relaţii interumane, punctând nivelul excelent de dezvoltare al acestuia, precizează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, pe pagina oficială de Facebook

Ambasadorul George Cristian Maior s-a referit la mediul de securitate din regiunea Mării Negre şi de pe întreg flancul estic al NATO şi a punctat eforturile ţării noastre de asigurare a stabilităţii regionale. A amintit că România are un program de modernizare şi extindere a capabilităţilor naţionale terestre, aeriene şi maritime, desfăşurând investiţii majore în infrastructura Bazelor Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii.

Totodată, a punctat eforturile concrete de consolidare a prezenţei avansate adaptate a NATO, prin aprobarea şi dezvoltarea Comandamentului Multinaţional de Corp de Armată Sud-Est.

Ambasadorul român a mai arătat faptul că ameninţările tradiţionale de securitate la nivel regional sunt amplificate, iar Alianţa Nord-Atlantică a adoptat la reuniunea miniştrilor afacerilor externe desfăşurată la Washington în aprilie 2019 un pachet de măsuri pentru întărirea posturii NATO de descurajare şi apărare, a căror implementare este esenţială în continuare. Totodată, ambasadorul Maior a subliniat necesitatea unui angajament robust cu partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite