Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul SUA la Bucureşti: „România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare”

26
1 Aug 2020 16:58:44
Autor: Valentin Bolocan
Căte mii de militari americani vor fi relocaţi în zona Mării Negre FOTO AFP
Căte mii de militari americani vor fi relocaţi în zona Mării Negre FOTO AFP

„România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare”, a anunţat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Înaltul oficial a declarat că preşedintele Trump recunoaşte că „Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România”..

”Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi auzit recent că România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influenţă malignă. România este unul dintre pilonii şi partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite şi a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea şi securitatea graniţelor sale”, a declarat ambasadorul la reuniunea Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite de la Eforie Nord, arată hotnews.ro.
 
Deşi nu a făcut trimitere concret la recenta decizie a Washington-ului privind trupele din Germania, declaraţia sa vine în contextul în care Statele Unite au decis retragerea a 11.900 de militari americani din Germania, pentru a repoziţiona o mare parte dintre aceştia în Belgia, Italia şi alte ţări NATO. Anunţul a fost făcut miercuri de şeful Pentagonului, Mark Esper.
 
Armata americană îşi va muta şi cartierul general din Europa, respectiv din Germania în Belgia.
 
SUA intenţionează de asemenea să relocheze trupe în Polonia şi statele baltice, dacă se ajunge la un acord cu aceste ţări cu privire la statutul lor, a precizat secretarul american al Apararii în cursul unei conferinţe de presă la Washington.
 
Preşedintele SUA a anunţat încă din luna iunie că are în vedere o retragere parţială a trupelor americane din Germania, pe fondul unei dispute de lungă durată cu Berlinul privind cheltuielile pentru Apărare.
 
Din cei aproximativ 34.500 de militari americani în prezent staţionaţi în Germania, circa 6.400 vor fi repatriaţi în SUA, în timp ce alţi 5.600 vor fi relocaţi în alte ţări NATO, a precizat Esper.
 
În jur de 2.000 de soldaţi vor fi de asemenea repartizaţi între Italia şi Belgia. De asemenea, Comandamentul militar american în Europa (Eucom), în prezent cu sediul în Germania, la Stuttgart, se va muta la Mons, în Belgia, unde se află comandamentul NATO, ceea ce îl va scuti pe generalul american care conduce în mod tradiţional cele două structuri să penduleze între cele două ţări.
 
Şi Comandamentul militar american pentru Africa (Africom), care se află tot la Stuttgart, ar putea să fie mutat, dar nu a fost încă luată o decizie, a spus şeful Pentagonului. Cei 2.500 de soldaţi ai Forţelor Aeriene SUA staţionaţi la baza Mildenhall din Marea Britanie şi care urmau să fie relocaţi în Germania vor rămâne în Marea Britanie.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Ionel Marcu
1.08.2020, 17:07:48

România „va găzdui”, adică îi va ține gratis, că suntem noi ospitalieri sau îi va ține în regim de hotel, motel, internat, în chirie, pe banii lor?

-4 (12 voturi)
Stefan din Nord
1.08.2020, 17:38:18

Ei pot veni la noi Noi sa mergem la ei ,nu . Ne trebuie viza de parca n-am fi prietenii lor cei mai buni ci teroristi musulmani .

-3 (11 voturi)
costobocu(Daddy am fost o fata rea)
1.08.2020, 17:45:35

Americanii nu baga hotzii in casa , sunt destepti . Adica daca s-a dus Dragnea sa toarne in pahare lui Trump, ce credeati ca aia ne lasa sa intram ? Lasa , sa mai stam si p'acasa in Europa

-1 (7 voturi)
Mesterul Ardelean
1.08.2020, 17:39:47

Sunteti bineveniti!

+1 (11 voturi)
costobocu(Daddy am fost o fata rea)
1.08.2020, 17:42:57

In sfirsit au venit americanii , dupa 75 de ani de asteptare !

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (26)