Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, tocmai a lansat propaganda antiamericană în România

79
29 Aug 2016 08:28:04
Marius Diaconescu
James Pettit
James Pettit

„Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Este o vorbă veche, de care ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, ar fi trebuit să ţină seama. Prin declaraţia sa publică împotriva Unirii Republicii Moldova cu România a deschis cutia Pandorei, pentru că a lansat propaganda antiamericană în România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliatul României!

Ieri, 28 August 2016, americanii au îngropat Unirea Basarabiei cu România!

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a făcut mai multe afirmaţii stupide pentru postul de televiziune Moldova 1:

„Moldova nu este România”

„Moldova îşi are propria ei istorie”

„Alăturarea de România nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova”

„Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte”

„Moldova, ţară multietnică”

Ambasadorul SUA la Chişinău a dovedit care este politica adevărată a SUA faţă de România: România este doar un pion marionetă pe tabla de şah a disputei dintre SUA şi Rusia, de care SUA se pot debarasa oricând, pentru că SUA nu ţin cont absolut deloc de interesele României!

Declaraţia ambasadorului american la Chilşinău este o dovadă crasă de prostie şi incultură. D-le ambasador, cum poţi, în calitate de ambasador al celei mai mari puteri din lume, care are un parteneriat strategic cu România, să faci astfel de declaraţii? Cât de idiot poate fi un diplomat american să dea apă la moară inamicilor României, aliatul SUA?

Preşedintele României trebuie să ceară explicaţii ambasadorului american din Bucureşti!

Declaraţia ambasadorului SUA la Chişinău este un afront la adresa României, care nu poate fi trecut cu vederea!

Declaraţia ambasadorului american la Chişinău dovedeşte că SUA au vândut Basarabia Rusiei, că SUA nu ţin cont de interesele naţionale ale României, că România este un aliat lipsit de importanţă pentru SUA şi, practic, alianţa României cu SUA nu garantează securitatea României.

SUA se folosesc de România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliat şi prieten al României! România nu mai contează în strategia SUA!

România a fost trădată de SUA?!

Cel mai incompetent diplomat al SUA, ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, tocmai a lansat propaganda antiamericană în România! Prin astfel de declaraţii, SUA tocmai au pierdut încrederea, simpatia şi prietenia românilor.

Update: Cine este James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău? Diplomat de carieră cu o vastă experienţă şi cu relaţii la Moscova!

În 1978 a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, cu specializare în Studii internaţionale şi în limba rusă.

Între 1983 şi 1986 a fost funcţionar la ambasada SUA de la Moscova, unde a ocupat poziţia de „general services officer” şi „political officer”.

Între 19912 şi 1994 a revenit la ambasada SUA din Moscova pe poziţia de consul general adjunct.

Între 1995 şi 1997 a fost directorul Centrului din Washington al Programului pentru refugiaţii sovietici.

Între 2003 şi 2007 a revenit la Moscova, în calitate de consul general al ambasadei SUA.

Între 2007 şi 2019 a fost adjunctul misiunii americane în Ucraina, la Kiev.

În 22 Mai 2014 a fost numit ambasador al SUA în Republica Moldova de către preşedintele american, prezentându-şi scrisorile de acreditare la Preşedintele Republicii Moldova în 30 Ianuarie 2015.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

79 Comentarii

Stefan din nord
29.08.2016, 08:37:55

Hai sa fim seriosi . Cand ne-a tratat SUA cu consideratie altfel decat un vierme tarator pe care-l privesti cu dispret ? Cum sa te priveasca de la egal la egal sau macar ca un partener decent de discutii din moment ce insusi presedintele Romaniei declara in stilu-i elevat ca prefera sa suga de la Licuriciul cel Mare decat de la cei mai multi si mici ? Asta ne descrie cel mai bine ce suntem dispusi sa facem pentru Inalta Poarta .

-3 (13 voturi)
Stancu Dan
29.08.2016, 08:54:01

Omul si-a depasit clar atributiile, mai ales in ceea ce priveste evaluarea potentialului unei eventuale unificari. Ramane de vazut ce pozitie vor adpta sefii lui. Dupa aceea vom mai vedea.

+8 (12 voturi)
Stancu Dan
29.08.2016, 08:41:44

“Moldova nu este România” - corect “Moldova îşi are propria ei istorie” - 50 % corect, dar ignorarea perioadei ante 1812 e incorecta si rauvoitoare “Alăturarea de România nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova” - fals “Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte” - corect, cu conditia ca acest aspect sa nu fie interpretat ca fiind un impediment in ceea ce priveste cooperarea cu statele vecine. “Moldova, ţară multietnică” - corect

-9 (13 voturi)
Gheorghe Americanul
29.08.2016, 08:42:39

Sint curios cum or sa reactioneze trolii proamericani, se stiu ei, la declaratiile ambasadorului American.

0 (6 voturi)
Michiu Stefan
29.08.2016, 08:49:19

Rar mi-a fost dat sa inghit o asemenea tampenie-si imaginati-va de la cine- despre istoria,nenorocirile Romaniei, despre idealurile ei!O insulta care este obligatoriu a fi sanctionata de Guvernul Romaniei, de Presedintie!Ii transmit idiotului ambasador o pereche de palme!Stiam ca unii diplomati americani bubuie de prostie: confunda Bucuresti cu Budapesta, nu stiu unde e pe harta Cecenia, etc.Dar un partener strategic, un aliat cheie nu are voie sa comita astfel de erori care se dovedesc adevarate crime la adresa poporului roman.Daca Departamentul de Stat-in speranta ca idiotul nu a avut aceasta misiune-nu-l recheama-pentru evidenta implicare in afacerile interne ale unui stat-inseamna ca toate "juramintele" mutuale sunt, din partea Americii, doar vorbe!

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (79)

Modifică Setările