Ambasadorul SUA a mers la clubul Colectiv pentru a comemora victimele: Nu trebuie să uităm mesajul „Corupţia ucide!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti. Imagine: Mediafax
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti. Imagine: Mediafax

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman afirmă, după ce a fost la Colectiv pentru a onora memoria victimelor, că nu trebuie să uităm mesajul „Corupţia ucide” şi că le datorăm acest lucru celor care au murit, celor care au fost răniţi, familiilor şi prietenilor îndoliaţi, precum şi generaţiilor viitoare.

Adrian Zuckerman a dat asigurări că că Statele Unite sunt partenerul de neclintit al celor care au avut de suferit în urma tragediei din Colectiv în crearea unei Românii lipsite de corupţie.

„Astăzi, am vizitat locul tragediei de la Colectiv, pentru a onora memoria victimelor şi a mă ruga pentru cei aflaţi încă în suferinţă. Nu pot să îmi închipui prin ce trec familiile celor care au pierit, majoritatea în agonie teribilă”,  afirmă Zuckerman.

El afirmă că a citit poveşti şi mărturii ale celor care au fost răniţi sau care încă duc o luptă zilnică.

„Deşi nu pot să şterg răul din trecut, pot să îi asigur că Statele Unite sunt partenerul lor de neclintit în crearea unei Românii lipsite de corupţie, conduse de un guvern transparent, care serveşte nevoile cetăţenilor săi. Nu trebuie să uităm mesajul „Corupţia ucide”; le datorăm acest lucru celor care au murit, celor care au fost răniţi, familiilor şi prietenilor îndoliaţi, precum şi generaţiilor viitoare”, a declarat Ambasadorul Adrian Zuckerman.

În seara de 30 octombrie 2015, un incendiu de proporţii a izbucnit din cauza unor artificii în clubul Colectiv, unde formaţia Goodbye to Gravity susţinea un concert. În urma acestei tragedii au murit 64 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite