Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ambulanţierii, în prag de protest pe tema sporurilor Covid. Tocmai cei din „linia întâi” nu primesc stimulente de risc

2
9 Jul 2020 16:10:22
Autor: Ionuţ Mureşan
Ambulanţierii nu au fost incluşi în categoria personalului medical îndreptăţit să primească sporuri de risc pe vreme de pandemie Imagine: Adevărul
Ambulanţierii nu au fost incluşi în categoria personalului medical îndreptăţit să primească sporuri de risc pe vreme de pandemie Imagine: Adevărul

Personalul din serviciile de ambulanţă este pregătit să reacţioneze prin acţiuni de protest la nivel naţional în urma gestului Guvernului de a contesta la Curtea Constituţională legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020, potrivit unui comunicat remis joi de Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România (FNSAR).

 
„Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanţă este pregătit să reacţioneze prin acţiuni de protest la nivel naţional în urma gestului Guvernului României de a contesta la Curtea Constituţională a României o lege adoptată în Parlamentul României, pe anumite motive, fără ca înainte de dezbaterile parlamentare să accepte o discuţie cu reprezentanţii serviciilor de ambulanţă pe linie sindicală, respectiv conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România pe această temă", se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.
 

Legea, contestată la CCR

 
Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România se declară dezamăgită de faptul că Guvernul României ar fi contestat, marţi, la Curtea Constituţională, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020, care aproba acordarea stimulentului de risc în valoare de 2.500 de lei pentru categorii ale personalului medical implicat în combaterea coronavirusului.
 
„Guvernul României a dezamăgit personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă din România prin contestaţia depusă la Curtea Constituţională în data de 07.07.2020, cu privire la Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020 privind modificarea şi completarea art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă - (PL-x nr. 347/2020)”, se menţionează în comunicatul remis de FNSAR.
 
Sindicaliştii din serviciile de ambulanţă amintesc că modificările OUG 43 şi 64 au fost realizate de Parlament, cu scopul de a include personalul din serviciile de ambulanţă între beneficiarii stimulentului de risc.
 

De la ce au pornit nemulţumirile

 
„Completarea şi modificarea art. 8 din OUG nr. 43, respectiv 64/2020, s-a reuşit să se obţină prin Parlamentul României, respectiv prin Camera Deputaţilor în urma protestului naţional al serviciilor de ambulanţă din data de 10 iunie 2020, protest care a fost declanşat ca urmare a ignoranţei guvernului la toate adresele Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România, federaţie reprezentativă în serviciile de ambulanţă, care a solicitat completarea şi modificarea OUG nr. 43/2020, astfel ca, personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a intervenit la cazuri suspecte sau confirmate cu COVID-19, să beneficieze de stimulentul de risc, având în vedere specificul activităţii de teren şi lipsa testării la toate cazurile la care au intervenit serviciile de ambulanţă, pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă", se precizează în comunicatul Federaţiei Naţionale Sindicală Ambulanţa din România.
 
Pe de altă parte, sindicaliştii din serviciile de ambulanţă solicită Curţii Constituţionale să respingă sesizarea depusă de Guvern.
 
„Facem apel şi pe această cale publică la conducerea Curţii Constituţionale a României de a nu admite sesizarea Guvernului României de neconstituţionalitate a amendamentelor din Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020", se menţionează în comunicatul FNSAR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sorin Ionascu
9.07.2020, 18:13:27

Ioane, tu continui sa scrii prost si dezlanat. Invata sa scri la subiect, concis, ordonat, structurat si fara sa repeti de 3-4 ori acelasi lucru. Sau ne crezi idioti si intai ne povestesti ceea ce imediat apoi citezi, ceea ce e o insulta pe care nu o las neplatita, fie esti tu atat de natang incat nu poti intelege un text daca nu il scrii de cateva ori. Evident, una nu o exclude pe alta, mai ales ca oamenii tind sa-i aprecieze pe ceilalti dupa propria masura.

Tomescu Tom
9.07.2020, 18:54:15

Să ceară măriri de salariu .. sporuri în funcție de numărul de suspecți adunați și transportați .. Să ceară și pensionare la 45 de ani .. pensia specială să nu lipsească nici ea de pe listă .. Bonuri de masă , vouchere de vacanță pentru fiecare suspect .. transportul decontat .. Diurnă dacă locuiesc la mai mult de 500 de metri de locul de muncă ... . Mai lipsește să ceară să fie stimulați și acasă .. în weekend și zilele libere ,de cineva, tot pe banii banii noștri .. :)))