Amenzi de 428.000 de lei pentru firme care au organizat activităţi în spaţii închise şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Politia Romana

Poliţiştii au dat noaptea trecută amenzi de peste 428.000 de lei pentru firme care au organizat activităţi în spaţii închise, pentru persoane care au participat la astfel de activităţi şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

”Peste 7900 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, la nivel naţional, noaptea trecută pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele aglomerate. Structurile Ministerului Afacerilor Interne au acordat o atenţie deosebită zonelor turistice pentru a preveni fapte care să pună în pericol sănătatea publică. În activităţile desfăşurate au fost angrenaţi 4.262 poliţişti, 1.456 jandarmi, 399 poliţişti de frontieră, 196 cadre ISU, 1.258 poliţişti locali, 83 reprezentanţi din cadrul ANSVSA , 30 inspectori ai ANPC, 258 reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, 48 angajaţi ai structurilor din subordinea Ministerului Muncii, 6 reprezentanţi ai Ministerului Transportului, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale”, anunţă MAI.

 În urma acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 1.189 amenzi în valoare de peste 428.000 de lei. 

Dintre cele 1189 de sancţiuni contravenţionale, 58 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, valoarea acestora fiind de 28.450 lei. 

Au mai fost acordate sancţiuni contravenţionale şi pentru alte situaţii descoperite în urma controalelor, după cum urmează: 

- 474 amenzi pentru persoane fizice care au participat la activităţi în spaţiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii;

- 468 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

- 20 de sancţiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese. 

În total, la nivel naţional, au fost verificate 2.791 societăţi comerciale şi 25.493 persoane fizice. 

”Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic din Capitală s-a constatat ca aici se desfăşura activitate comercială la subsolul clădirii,  ocazie cu care au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 57.500 lei, fiind dispusă ca măsură complementară, suspendarea activităţii conform Legii 349/2002 pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice. În urma controlului efectuat în incinta unui club din judeţul Constanţa s-a dispus aplicarea unei sancţiuni în valoare de 20.000 lei şi suspendarea activităţii operatorului economic, de către DSVSA Constanţa, până la data de 08.07.2020, pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare”, menţionează poliţiştii.

 Acţiunile pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor vor continua şi în perioada următoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite