Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Amenzi usturătoare pentru românii şi firmele care nu respectă măsurile impuse prin ordonanţele militare. De miecuri sancţiunile se majorează chiar şi de 10 ori

1
1 Apr 2020 12:26:20
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Mediafax
Imagine: Mediafax

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respect măsurile luate în perioada stării de urgenţă au crescut până la 20.000 de lei, iar pentru firme ele pot ajunge şi la 70.000 de lei, potrivit ordonenţei de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, arată Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ieri, 31 martie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanţa de urgenţă prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu şi regimului stării de urgenţă, informează GCS.
 
„Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori:
  • minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.
  • amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei”. se arată în comunicatul sursei citate.

Sancţiunile pot fi aplicate începând de miercuri

 
În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

- confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
- interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
- suspendarea temporară a activităţii;
- desfiinţarea unor lucrări;
- refacerea unor amenajări.
 
„Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantine Constantine
1.04.2020, 13:44:52

Sanctiunile complementare trebuie comunicate prin lege, spre ex prin norme metodologice si nu la simpla interpretare a politistilor sau din ordin verbal primit de la sefi. Mie mi se pare ca asa ar fi normal intr-o tara normala chiar daca este situatie de urgenta.Spre ex art 2 din OM nr 3 spune ca una din exceptii este: ""2.asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor decompanie/domestice"" Dar nu stipuleaza nicaieri ca nu ai voie decit in aria unde locuiesti si nici daca in cazul in care nu gasesti produsul ai voie sau nu sa te deplasezi in alt loc.Chestia asta o interpreteaza politistii care sint pusi pe amenzi daca vor te amendeaza si ami rar iti dau advertisment. Iar chestia cu confiscarea este aberanta, adica ai over 65 si drept de cumparaturi intre 11-13. Daca intirzii peste aceasta ora ce fac politistii, iti dau amenda maxima si iti confisca mincarea?Pentru ca pur si simplu ca batrin nu poti sa te deplasezi mai repede si sa-ti rezolvi problema in doua ore. Chiar eu ma regasesc intr-o situatie neplacuta. Am plecat din Bucuresti de 3-4 saptamini, am peste 65 de ani si am zis ca e mai bine sa ma retrag la casa de vacanta situata la cca 30-35 km de Capitala.Doar ca sau topit banii atit cash cit si de pe card si vreau sa merg sa-mi iau pensia si sa suplimentez banii de pe card.Insa prima banca e la 15 km de mine si nu e banca mea. Am vorbit cu membrii unui echipaj de politie si mi-au spus ca pot face acest lucru dar sa ma incadrez in termenul orar 11-13, lucru practic imposibil. Am de platit utilitatile si abonamentele si chiar daca imi fac programare nu pot sa pierd la banca mai mult de 10 minute, la fel, lucru improbabil.Sa inteleg ca daca reusesc totusi sa ma strecor si apoi ma surprind ochii vigilenti ai politistilor voi fi amendat si mi se vor confisca sumele de bani lichizi luate de la banca? E aberant dar cei acre fac legea nu gindesc. Exact cum spunea deunazi cineva : ai voie pe strada doar in grup de maxim teri dar in microbuzele care transporta calatori se inghesuiesc si 20-25 de persoane. Mai mare risul.