Ana Birchall cere secţiilor din CSM să analizeze urgent comportamentul procurorului şi al judecătorului care a emis mandatul de percheziţie la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall FOTO: gov.ro
Ana Birchall FOTO: gov.ro

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a cerut secţiei de judecători şi secţiei de procurori din CSM să analizeze ”de urgenţă” comportamentul procurorului din Caracal şi al judecătorului care a emis mandatul de percheziţie, potrivit G4media.

Ana Birchall le-a transmis celor două secţii că trebuie să analizeze modul în care cei doi magistraţi şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu şi, dacă e nevoie, să sesizeze Inspecţia Judiciară, scrie G4media

Procurorul de caz a fost acuzat atât de procurorul general Bogdan Licu, cât şi de poliţişti, că nu a început percheziţia la domiciliul suspectului înainte de ora 6 dimineaţa. În paralel, judecătorul care a emis mandatul de percheziţie a fost acuzat de procurorul general că a emis un act inutil, dat fiind că în aceste circumstanţe nu ar fi fost nevoie.

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Cu patru luni mai devreme, o altă tânără a fost dată dispărută, Mihaela Luiza Melencu de 18 ani, bunicul ei fiind anunţat printr-un telefon că va pleca în Elveţia şi că nu vrea să se mai întoarcă.

Un telefon asemănător a primit şi mama Alexandrei, a doua zi după dispariţia fetei sale, un bărbat spunându-i că va pleca cu ea în Belgia şi că este iubitul tinerei.

Gheorghe Dincă, zis Popicu, a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Dincă este acuzat de viol, sechestrare şi trafic de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite