Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ana Birchall ironizează încercările lui Radu Mazăre de a scăpa de arest. „Rolul de puşcăriaş-trofeu nu pare să-l încânte”

13
24 Jan 2020 12:38:56
Autor: Laurenţiu Sirbu
„Justitia e oarba & life is not a beach”, a scris Ana Birchall pe Facebook  FOTO gov.ro
„Justitia e oarba & life is not a beach”, a scris Ana Birchall pe Facebook  FOTO gov.ro

Fostul ministru, Ana Birchall, în timpul mandatului căreia ministerul Justiţiei a reuşit extrădarea lui Radu Mazăre, fugit în Madagascar, a ironiozat pe Facebook încercările acestuia de a scăpa de arest. Curtea Supremă a respins joi cererea depusă de fostul primar prin care atăca actul de extrădare.

„Instanţa a decis ieri că extrădarea lui Radu Mazăre a fost legală. Dintre toate rolurile "executate" în carnavalurile megalomanice pe care le organiza - faraon, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabuccodonosor, Suleyman Magnificul, ofiţer neamţ ori James Bond - numai rolul de "puşcăriaş-trofeu" (sic!) nu pare să-l încânte deloc pe simpaticul salvamar. Dar ce să-i faci... justitia e oarba & life is not a beach!”, a scris fostul ministru al Justiţiei pe pagina sa de Facebook.

 
Joi seară, Curtea Supremă a respins ca nefondată cererea formulată de Radu Mazăre prin care solicita punerea de îndată în libertate, iar în subsidiar predarea către autorităţile din Madagascar pentru reluarea procedurilor de extrădare.
 
„Aducerea mea în ţară s-a făcut în mare grabă, datorită numelui meu, pentru a fi prezentat înainte de alegeri ca pe un trofeu. Acolo fiind (în Madagascar - n.r. ) s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunţ la prevederile legii malgaşe”, a spus Radu Mazăre în faţa instanţei de judecată.
 

Condamnat la 9 ani de închisoare

În data de 8 februarie 2019, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
 
Pe data de 9 decembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a respins, în primă instanţă, ca inadmisibilă contestaţia la executare formulată de fostul primar al Constanţei.
 
Pe 11 noiembrie, ICCJ a i-a respins fostului edil o contestaţie în anulare, o altă cale extraordinară de atac împotriva aceleiaşi condamnări. După epuizarea tuturor căilor legale de atac prevăzute de legislaţia din România, Radu Mazăre se poate adresa CEDO, aşa cum a şi declarat că va face.
 
Fostul edil a susţinut tot timpul că procesul retrocedării plajelor din Constanţa a fost unul în care a fost implicat pe nedrept. După condamnare, Mazăre şi-a susţinut în continuare nevinovăţia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

marius cristian
24.01.2020, 13:43:30

Birchall = pinguritoasa lu Geoana si cal troian al americacanilor Extradarea lui Mazare = rapire in toata regula total ilegala probabil cu concursul stapanilor din umbra ai botanistei .

-10 (10 voturi)
mihai radu
24.01.2020, 15:35:12

ce inseamna pinguritoasa ?

ntmarcel4
24.01.2020, 15:05:00

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Popescu
24.01.2020, 15:35:55

Radu Mazare .... Presedinteeeee !!!! Este cel mai bun si cel mai cinstit din toata Romanica.

+1 (1 vot)
Lordoflight
24.01.2020, 16:04:14

La cat a furat Mazare... 9 ani e mizilic. Daca era in america lua vreo 900.Cred ca se costuma in mumie! Oricum banii nu ii da inapoi.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)