Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Capitală. Cadavrul unei paciente care suferea de schizofrenie, descoperit cu ajutorul câinelui de urmă al Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4 au depistat, miercuri, în jurul orei 10.00, cadavrul unei femei ce fusese dată dispărută la oficialii Spitalului Alexandru Obregia din Capitală. Oamenii legii au descoperit cadavrul cu ajutorul câinelui de urmă, chiar în curtea spitalului.

„Cadavrul femeii a fost ridicat şi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, transmit anchetatorii. 

Cu privire la cauzele şi condiţiile în care s-a produs decesul persoanei, cercetările au fost preluate de compartimentul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului  Omoruri şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit news.ro, familia pacientei Victoria Trandafirescu, în vârstă de 63 de ani, s-a adresat atât conducerii spitalului, cât şi Poliţiei, anunţând că femeia a dispărut. 

Poliţiştii au început cercetări şi au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, fără să găsească momentul în care Victoria Trandarfirescu a dispărut.

„Cu privire la cauzele si conditiile in care s-a produs decesul persoanei, cercetarile au fost preluate de compartimentul Morti Suspecte din cadrul Serviciului  Omoruri si Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti”, anunţă Poliţia Capitalei.

Pacienta suferea de schizofrenie paranoidă 

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Serviciilor şi Spitalelor din Municipiul Bucureşti (ASSMB), în subordinea căreia se află Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia, pacienta de 63 de ani a fost internată pe 22 iulie 2018, la secţia XI, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă.

„Pe 26 iulie 2018, a fost consultată, nu prezenta probleme cardiace deosebite, însă medicii au stabilit că este malnutrită. Precizăm că în urmă cu doi ani, pacienta T. V. mai fusese internată de trei ori, în acelaşi spital, în februarie, iunie şi octombrie. Şi atunci şi acum, din discuţiile avute cu familie, cadrele medicale au consemnat faptul că femeia părăsea frecvent domiciliul, neavând o destinaţie anume. Mai mult decât atât, consuma şi alcool”, se arată în comunicat. 

Reprezentanţii spitalului susţin că, pe 28 august, la ora 14.00, pacienta a vorbit cu familia, folosind telefonul unui medic. „După o oră, ea s-a prezentat la tratament şi a anunţat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze. Precizăm că, pacienţii internaţi voluntar, cum era cazul Victoriei Trandafirescu, au libertate de mişcare în incinta spitalului dar şi în afara lui”, notează oficialii din spital. 

Fiind pacient voluntar, spitalul i-a făcut externarea 

Pe 2 august, familia a anunţat, în jurul orei 17.00, că femeia este de negăsit. „Imediat, a fost declanşată procedura operaţională în cazul dispariţiei unui pacient internat. Cadrele medicale şi angajaţii de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de 2 ore, după care a fost anunţată Secţia 15 Poliţie. În cazul dispariţiei unui bolnav internat voluntar, acestuia i se face externarea, dacă nu este găsit în 8 ore. Aşa s-a procedat şi în acest caz”, arată primăria. 

Pe 6 august 2018, „anchetatorii au solicitat spitalului să le furnizeze imaginile de pe camerele de supraveghere din curtea unităţii medicale. Facem precizarea că, potrivit legii, asemenea imagini pot fi puse doar la dispoziţia anchetatorilor”, mai arată spitalul. 

„La Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Alexandru Obregia, o comisie de cercetare internă analizează circumstanţele dispariţiei pacientei. Potrivit reglementărilor interne, o comisie de cercetare disciplinară se constitutie doar în cazul dispariţiei unui pacient internat nonvoluntar (fără consimţământul lui)”, conchide comunicatul de presă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite