Andor, cel mai tânăr pompier român care a plecat în Grecia: „Localnicii ne consideră de-ai lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andor are 20 de ani foto: MAI
Andor are 20 de ani foto: MAI

Andor are 20 de ani şi face parte din cadrul ISU Braşov. Era în concediu când a aflat că pompierii români vor pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat povestea celui mai tânăr pompier român care participă la stingerea incendiilor din Grecia. 

Andor (20 de ani) este din Braşov. Era în concediu când a aflat că se fac recrutări pentru plecarea în Grecia. 

„L-am sunat imediat (pe comandant n. red.) şi i-am spus că vreau să merg şi eu. Văzusem situaţia din Grecia şi mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie. În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni şi trebuie să ne ajutăm”, spune pompierul.

„Când le-am spus că plec, ai mei s-au temut, dar au înţeles că îmi doresc să fiu acolo şi să pun şi eu umărul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic, după ce termin tura.

Intervenţiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii şi a vegetaţiei uscate, pot apărea incendii oriunde. E ca o cursă contracronometru. Trebuie să acţionăm imediat ca să stingem focul înainte de a se extinde. 

Vorbim des cu localnicii, sunt impresionaţi de cum ne-am mobilizat şi ne mulţumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor. 

Cineva ne-a mulţumit chiar în limba română şi ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleşesc şi îţi confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume.

Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie de noi şi sper ca la anul să mă întorc aici în vacanţă, iar viaţa să revină la normal. 

Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei din cadrul Detaşamentului 1 Braşov şi de la Secţia de Pompieri Zărneşti pentru că m-au ajutat să pătrund tainele meseriei de salvator. 

Sunt cu adevărat profesionişti, iar peste ani îmi doresc ca, la rândul meu, să le împărtăşesc colegilor mai tineri din experienţa acumulată. 

Chiar dacă suntem pompieri din toate colţurile ţării, aici în Grecia, pot spune că ne înţelegem din priviri, pentru că toţi ştim ce avem de făcut şi pe toţi ne uneşte bucuria de a fi salvator.

Şi mai ştim că ceea ce ne-a adus în această misiune este dorinţa puternică de a ajuta şi dragostea pentru semeni", spune Andor, citat de Ministerul Afacerilor Interne.

Citeşte şi: 

Pompier român din Grecia, în mijlocul unui scandal generat de un fake news. Ce le-a scris col. Florin Pop autorităţilor elene

 Iohannis, convorbire cu prim-ministrul Republicii Elene. Premierul a transmis mulţumiri pentru sprijinul acordat de România în lupta împotriva incendiilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite