Andrei Baciu: Noile tulpini care circulă nu feresc pe nimeni de boală. Avem avantajul vaccinului la îndemână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu atrage atenţia că noile tulpini ale coronavirusului devin mai contagioase şi practic, nimeni nu este ferit de îmbolnăvire, însă vaccinul este arma pe care o avem la îndemână pentru a câştiga un plus de protecţie, anunţă digi24.ro.

"Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanţă, oameni care au aparent o stare bună de sănătate. Vedem că în faţa acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult (sunt importante - n.r.) oportunitatea şi avantajele câştigării protecţiei, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important - faptul că vaccinul este la îndemână", a declarat secretarul de stat duminică seara, la Digi24. 

Maratonul vaccinării continuă şi în această noapte

El s-a referit la maratonul vaccinării de la Bucureşti şi i-a îndemnat pe oameni să profite de această ocazie şi să vină să se vaccineze. Dozele ar putea fi suplimentate în noaptea acesta, dacă va fi nevoie, în condiţiile în care maratonul este aproape de a-şi dubla ţinta iniţială pe care şi-au propus-o autorităţile, aceea de a administra 10.000 de doze. Până duminică seara, deja se vaccinaseră 18.000 de persoane. Maratonul a început vineri, la ora 16:00 şi continuă până luni, la ora 8:00.

 "Aş îndrăzni să spun că este o dublă sărbătoare - faptul că se întrevede, aşa, luminiţa de la capătul tunelului, prin exemplul celorlalte ţări, pe de o parte, prin posibilitatea ridicării unor restricţii odată cu creşterea numărului de persoane vaccinate, care au protecţie în faţa bolii”, a arătat Andrei Baciu. "Avem peste 3,6 milioane de persoane care au fost vaccinate şi duminică se atinge borna de 6 milioane de doze administrate, ceea ce este o "cifră impresionantă”, consideră Baciu.

"Borna este aceasta, începutul lunii iunie, 1 iunie, care se suprapune şi cu acest reper de 5 milioane de persoane vaccinate, care este obiectivul parţial în atingerea obiectivului de 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce reprezintă 70 la sută din populaţia adultă pentru care avem în momentul de faţă recomandare. Probabil va apărea şi recomandarea pentru 12-16 ani”, a adăugat secretarul de stat.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite