Andrei Ursu cere reanalizarea unor acte ignorate de magistraţi în dosarele torţionarilor care i-au ucis tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Ursu, fiul disidentului mort în 1985 în arestul Miliţiei Capitalei, a cerut, la o întâlnire cu conducerea Parchetului General, ca la soluţionarea cererii sale de redeschidere a cauzei privind acest deces să fie avute în vedere documente din dosarele celor deja condamnaţi pentru moartea tatălui său.

Fiul lui Gheorghe Ursu s-a întâlnit, miercuri, cu Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

“În timpul audienţei, domnul Andrei Ursu a expus nemulţumirile sale cu privire la tergiversarea soluţionării de către Secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cauzei având ca obiect moartea tatălui său şi, în acelaşi timp, a solicitat consultarea tuturor dosarelor aflate în arhiva Secţiei parchetelor militare care au legătură cu această cauză.

Ca urmare a celor expuse de domnul Andrei Ursu, la întâlnire a fost solicitat să participe şi domnul general maior magistrat Ion Vasilache - procuror militar şef al Secţiei parchetelor militare care, ulterior, împreună cu procurorul de caz, i-au pus la dispoziţie, în vederea consultării, toate documentele solicitate”, informează PICCJ, într-un comunicat de joi, citat de Mediafax.

După consultarea dosarelor, Andrei Ursu a cerut ca la soluţionarea plângerii sale să fie avute în vedere şi alte documente despre care a afirmat că s-ar găsi în alte două dosare soluţionate de Secţia parchetelor militare în decursul timpului, respectiv dosarele în care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Marian Clită, Tudor Stănică şi Mihail Creangă, aceştia fiind condamnaţi ulterior pentru moartea disidentului.

Potrivit PICCJ, faţă de noile solicitări ale lui Andrei Ursu, s-a convenit ca, în perioada imediat următoare, acesta să fie invitat din nou, în vederea consultării şi a documentelor ce urmează a fi depuse la dosarul cauzei.

Fiul disidentului Gheorge Ursu a intrat, marţi, în greva foamei, în semn de protest faţă de faptul că dosarul privind moartea tatălui său nu este redeschis, iar ofiţerul de la Securitate care a coordonat ancheta ce l-a vizat pe acesta nu este pus sub acuzare.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite