Angajaţii unui coafor, acuzaţi de malpraxis după ce mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzaţiile de malpraxis au fost susţinute de cliente desfigurate, care au povestit public experienţele îngrozitoare prin care au trecut.
Acuzaţiile de malpraxis au fost susţinute de cliente desfigurate, care au povestit public experienţele îngrozitoare prin care au trecut.

Angajaţii unui salon de înfrumuseţare din Bucureşti sunt acuzaţi de malpraxis, după ce mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate în urma operaţiilor estetice.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a 45 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în alte 24 de judeţe, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ancheta a pornit după ce autorităţile sanitare au retras autorizaţia clinicii, care începuse să facă proceduri într-un mall din Capitală.

„Infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei clinici de înfrumuseţare ce funcţionează în municipiul Bucureşti, cu ocazia efectuării procedurilor de înfrumuseţare – invazive sau noninvazive -, atât la sediul acesteia, cât şi în alte locaţii partenere de pe teritoriul ţării de către angajaţi/colaboratori, fără a le evidenţia în sistem contabil şi fără a îndeplini condiţiile esenţiale pentru exercitarea unei astfel de profesii”, precizează acelaşi comunicat. 

Acuzaţiile de malpraxis au fost susţinute de cliente desfigurate, care au povestit public experienţele îngrozitoare prin care au trecut.

„Cei de la această clinică mi-au spus: stai liniştită, nu eşti singura, au păţit foarte multe. Spunându-mi chestia asta, m-au făcut să mă sperii, mi-am dat seama că ei, cu o uşurinţă foarte gravă, vorbesc despre mutilare. Spun cu mare uşurinţă: stai liniştită, am mutilat şi pe altele, nu doar pe tine”, a declarat o clientă a firmei.

În acest dosar, anchetatorii fac cercetări pentru malpraxis, vătămare corporală din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii. Unii dintre angajaţi nu ar fi avut nici măcar studii de specialitate pentru a putea face aceste intervenţii.

Scandalul în jurul acestei clinici a început în februarie 2019, când au apărut informaţii că angajaţi ai acesteia colaborează la nivel naţional cu saloane de coafor sau fac astfel de proceduri în mall. În acelaşi timp, în România se vorbea despre cazul medicului străin care profesa fără să aibă studii medicale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite