Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Angajaţii Loteriei Române protestează la Ministerul Finanţelor şi solicită salarii mai mari: „Cerem destituirea Consiliului de Administraţie”

1
28 Mar 2017 07:25:12
Autor: Elena Deacu

Sindicaliştii din Loteria Română pichetează marţi sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), cerând salarii mai mari şi destituirea Consiliului de Administraţie al companiei. Protestul va dura două ore, fiind anunţată participarea a circa 100 de persoane.

Membrii Sindicatului Naţional Loteria Română (SNLR) a trasmis astfel că vor picheta, marţi, între orele 11.00 şi 13.00, Ministerul Finanţelor Publice, instituţia în subordinea căreia se află Compania Naţională Loteria Română (CNLR).

Ion Carapit, preşedintele SNLR, a declarat, pentru News.ro, că la protest urmează să participe aproximativ 100 de persoane.

„Avem aprobare de la primărie pentru 100 de persoane, cam atâţia vom fi, pentru că vrem să respectăm legea”, a spus Carapit.

El a precizat că nu este exclus ca, în urma protestului, sindicaliştii să fie chemaţi la negocieri şi, eventual, să încheie un protocol cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

În caz contrar, protestul urmează să fie reluat miercuri şi joi, precum şi între 3 şi 6 aprilie, în acelaşi interval orar.

„Colegii sunt cam nervoşi, s-au cam săturat. Am transmis la Ministerul Finanţelor că vom merge şi săptămâna viitoare, nu ne vom lăsa”, a mai spus Ion Carapit.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional Loteria Română susţin că există premisele unei negocieri reale.

"Având în vedere că prin legea bugetului de stat au fost eliminate constrângerile pentru companiile care înregistrează profit şi nu au arierate, practic există premisele unei negocieri reale, în vederea unei decomprimări a grilelor de salarizare la nivel de companie", spun ei.

Sindicaliştii adaugă că 84 la sută dintre salariaţii Loteriei (2.088 de angajaţi, între care se află toate categoriile: de la lucrător necalificat până la angajaţi calificaţi, cu studii superioare) sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie.

„Mărirea fondului de salarii este posibilă, necesară şi morală, ţinănd cont de faptul că CNLR înregistrează în fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a făcut nicio mărire în afara creşterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor”, arată sindicaliştii.

Ei solicită Ministerului Finanţelor Publice destituirea Consiliului de Administraţie al companiei, care ar bloca „orice fel de dialog” cu sindicatul.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” a anunţat că este solidară cu membrii săi din Compania Naţională Loteria Română.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Iosiv Varga
28.03.2017, 10:13:48

Dupa 27 de ani de asa zisa democratie ,liderii de sindicat,angajatii,etc nu se pot lipsi de limbajul de lemn ,care se pare ca este ca un virus vesnic, Ce tot veniti cu ,,salarii DECENTE...,cu protectii sociale ADECVATE ( adecvate pentr cine???care nu spun nimic! CONCRET "vrem salar de ...2000 de lei de ..3000 de lei ,asa cu astfel de manifestari ramanem cum ne-am inteles,adica dupa patronat salariile sunt DECENTE ,protectiile sociale ADECVATE (vorba repetata de decenii de unul HOSSU..)dar angajatii-salariatii vor mai mult !! Domnilor CONCRET CAT VRETI ? Nu tot bateti apa-n piua cu lideri de sindicat care deja si-sau facut plinull! Apoi ,hai sa fim seriosi,nici LOTERIA NATIONALA nu are bani???

+1 (1 vot)