ANI: Adrian Copilul Minune, fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Minune susţine că a fost prădat de hoţi
Adrian Minune susţine că a fost prădat de hoţi

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Buftea în cazul lui Adrian Simionescu, cunoscut ca Adrian Copilul Minune, pentru fals în declaraţiile de avere şi de interese completate în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos în perioada 2008-2012

Potrivit ANI, în declaraţia de avere din 30 septembrie 2008, Adi Minune nu a declarat sau a făcut menţiuni eronate cu privire la "bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune", obţinute sau realizate împreună cu familia sa.

Astfel, la rubrica "I. Bunuri Imobile - punctul 1. terenuri", a trecut eronat suprafaţa unui teren achiziţionat în comuna Ştefăneştii de Jos, suprafaţa reală a acestuia fiind de 12.234 mp. El nu a menţionat un teren situat în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 7.676 mp, dobândit în anul 2007.

La punctul "2. clădiri", consilierul nu a declarat un apartament în Bucureşti, sector 3, dobândit în anul 1997.

De asemenea, Adi Minune nu a menţionat cele două autoturisme, Mercedes Benz 200 şi Mercedes Benz E 280, pentru care, ulterior, deşi declară că le-ar fi înstrăinat, nu a prezentat niciun act în acest sens.

La rubrica "V. Datorii'" el nu a menţionat contractul de leasing financiar, încheiat la data de 17 august 2007, cu SC Eurial Leasing IFN SA, având ca obiect dreptul de folosinţă şi posesie asupra unui imobilul situat în comuna Ştefăneştii de Jos, compus din teren în suprafaţă de 3.000 mp şi construcţiile edificate pe acesta, cu o suprafaţă totală construită la sol de 799 mp. Contractul încheiat pentru perioada 16 august 2007 - 24 septembrie 2022 are o valoare de 339.000 de euro.

Adi Minune nu a menţionat veniturile realizate în anul fiscal 2007, deşi, conform evidenţelor Administraţiei Finanţelor Publice Sector 3, a obţinut atât venituri din cedarea folosinţei bunurilor - în cuantum de 5.625 lei net, precum şi din activitatea prestată în calitate de 'muzician' - în sumă de 50.723 lei net.

În declaraţia de interese din 30 septembrie 2008, consilierul nu a menţionat calitatea de membru PSD, precum şi calităţile de asociat la firma A & G Music & Film SRL, asociat unic şi administrator la firma Adrian Media Music SRL, respectiv de comerciant persoană fizică la firma 'Simionescu G. Adrian'.

Adi Minune a dat o declaraţie la sediul ANI la 21 ianuarie, în care a arătat că în declaraţia de avere a menţionat faptul că deţine în comuna Ştefăneşti teren în suprafaţă de 5.000 metri pătraţi, dar suprafaţa de teren reală este de 11.600 mp. El a susţinut că a "omis" să treacă diferenţa, deoarece nu s-a "ocupat niciodată de acte". Cele trei autoturisme menţionate în declaraţia de avere le deţine şi acum, în plus are un autoturism marca Umbra Rimorchi - JETSKI. El mai susţine că are două împrumuturi la bănci, dar nu mai reţine la care.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite