ANI: Consilierul general al Capitalei, Mihai Peptan, incompatibil. Firma acestuia ar fi încheiat 33 de contracte cu spitalele din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia Naţională de Integritate FOTO: Mediafax
Agenţia Naţională de Integritate FOTO: Mediafax

Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat faptul cã Mihai Peptan, consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate. Motivul:  pe perioada exercitãrii mandatului, firma la cer consilierul avea calitatea de asociat unic, SC Minimed Solutions, a încheiat 33 de contracte în valoare totalã de 438.030,39 de lei,  circa 96.610,14 de euro cu trei spitale clinice din Bucureşti.

Potrivit ANI, Spitalele se aflã în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti - serviciu public înfiinţat de Consiliul General al Mun. Bucureşti, organizat ca instituţie publicã de interes local al Mun. Bucureşti cu personalitate juridicã, finanţatã din bugetul local al Mun. Bucureşti. Este vorba de spitalele „Sfântã Maria”, „Prof. Dr. Th. Burghele” şi „Prof. Dr. Panait SîrbuŢ.

Mihai Peptan ar fi încãlcat astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003, potrivit cãruia   „Consilierii locali […] care au funcţia de […] asociat […] la societãţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitãţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte […] de furnizare de produse […]  cu autoritãţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societãţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”,  precum şi prevederile art. 91, alin. (3), teza I din acelaşi act normativ, potrivit cãruia „Alesul local poate renunţa la funcţia deţinutã înainte de  fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în aceastã funcţie”.

ANI arată că MIhai Peptan  a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. “Mihai Peptan  a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare”, susţin inspectorii de integritate.

„Persoana […] faţã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […]  pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite