ANI sesizează Parchetul în cazul unui director de la Transgaz Mediaş acuzat de conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ANI o acuz[ pe Angela Mates de conflict de interese FOTO Mediafax
Inspectorii ANI o acuz[ pe Angela Mates de conflict de interese FOTO Mediafax

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere procurorilor să facă verificări în cazul directorului Direcţiei Organizare de la „Transgaz” Mediaş, Angela Mateş, pentru conflict de interese. Aceasta ar fi avizat documente privind operaţiuni economico-financiare din contracte încheiate cu două firme la care aceasta a fost auditor.

Potrivit unui comunicat emis luni de ANI, Angela Aneta Mateş, director al Direcţiei Organizare, Resurse Umane din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale „Transgaz” SA Mediaş, judeţul Sibiu, ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală.

Inspectorii ANI precizează că, în perioada 16 august 2007 - 1 decembrie 2011, Angela Aneta Mateş a exercitat controlul financiar preventiv propriu, la nivelul SNTGN „Transgaz” SA Mediaş şi a acordat viză asupra unor operaţiuni economico-financiare (chirii, furnizări de bunuri materiale şi servicii), consemnate în documente justificative (81 facturi fiscale), ce atestau relaţiile contractuale comerciale încheiate cu SC Aprov SA Mediaş şi SC Dafora Turism SA Mediaş, societăţi comerciale cu care aceasta a avut raporturi comerciale atât în perioada 2008 - 2011, cât şi în ultimii cinci ani.

„După exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi acordarea vizei de către Mateş Angela Aneta asupra operaţiunilor patrimoniale cuprinse în documentele justificative, conducerea SNTGN «Transgaz» SA Mediaş a aprobat efectuarea plăţilor contravalorii bunurilor şi serviciilor furnizate de către cele două societăţi comerciale, acestea beneficiind de încasări, în perioada 2008 - 2011, în valoare cumulată de 269.516,18 lei", a precizat ANI.

Angela Mateş a fost auditor atât la SC Aprov SA - reprezentant şi asociat unic al SC Adina Med SRL Mediaş, unde a desfăşurat activitatea în baza unor contracte de servicii şi acte adiţionale, precum şi în cadrul SC Dafora Turism SA, în perioada 27 septembrie 2005 - 7 martie 2008, a mai arătat ANI.

„În perioada 2008 - 2011, în baza contractelor de servicii şi a actelor adiţionale, încheiate între SC Aprov SA Mediaş şi SC Adina Med SRL Mediaş (prin reprezentant Mateş Angela Aneta, în calitate de asociat unic), societatea deţinută şi administrată de persoana evaluată a încasat de la SC Aprov SA Mediaş venituri în sumă totală de 76.960 lei, conform facturilor fiscale emise şi achitate", a precizat ANI.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Judecătoriei Mediaş să facă verificări în cazul Angelei Mateş, pentru conflict de interese.

ANI a precizat că Angela Mateş a deţinut, în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale „Transgaz" SA Mediaş, funcţiile de contabil şef în cadrul Sucursalei de Cercetare şi Proiectare pentru Transport Gaze Naturale Mediaş - în perioada 24 iulie 2000-16 august 2007, director al Direcţiei Contabilitate din cadrul Departamentului Economic - din 16 august 2007 până în 1 decembrie 2011 şi director al Direcţiei Organizare, Resurse Umane - din 1 decembrie 2011.

Angela Mateş a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, potrivit ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite