ANSVSA: Produse din carne de curcan din zona focarului de gripă aviară din Ungaria, găsite în depozite din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produse şi carne de curcan provenind din fermele din Ungaria aflate în zona de restricţie din cauza gripei aviare au ajuns la trei depozite din judeţul Bihor, după ce au fost au fost livrate către mai multe state membre UE, anunţă, vineri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit ANSVSA, în acest caz a fost notificată de Comisia Europeană, iar produsele vor fi retrase de la comercializare şi incinerate, transmite News.ro.

„Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor”, a anunţat, vineri, ANSVSA.

În regim de urgenţă, ANSVSA a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite