Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Apel disperat al medicilor: Zi de zi asistăm la tragedii - pacienţi care mor, familii aflate în suferinţă, medici la capătul puterilor

16
13 Oct 2021 12:21:03
Autor: Lorena Mihăilă
Medicii bucureşteni fac un apel disperat către români şi îi roagă să se vaccineze şi să lupte alături de cadrele medicale în acest val al pandemiei. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Medicii bucureşteni fac un apel disperat către români şi îi roagă să se vaccineze şi să lupte alături de cadrele medicale în acest val al pandemiei. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel către români şi îi roagă să aibă încredere în cadrele medicale şi să se vaccineze, pentru a putea fi stopat acest val al pandemiei.

„Suntem la răscruce şi cred că doar un efort comun, al nostru şi al dumneavoastră, poate face să plafonăm şi să stopăm acest val al pandemiei de COVID-19.”

Colegiul Medical precizează cât de greu este să faci faţă valului de îmbolnăviri de COVID-19, atât în rândul populaţiei, cât şi în rândul cadrelor medicale.

„Ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum şi ajuns la limită, mai ales pe zonele unde se tratează pacienţii COVID-19. 
Zi de zi asistăm la tragedii: pacienţi care mor, familii aflate în suferinţă, medici ajunşi la capătul puterilor, pacienţi şi cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare.
În faţa acestui tablou dramatic, ne gândim că gradul scăzut de vaccinare în rândul populaţiei reprezintă, poate, şi un eşec în ceea ce priveşte încrederea care trebuie să existe între corpul medical şi populaţie.” a transmis colegiul pe Facebook.
 
Medicii transmit că „tiinţa înseamnă cercetare, schimb de experienţă, schimb de idei, discuţii pro şi contra,  pentru ca la final rezultatul să însemne binele comun.” Ei spun că astăzi, „ştiinţa şi medicina bazată pe dovezi ne spun, inclusiv prin vocile forurilor internaţionale de referinţă în domeniul sănătăţii, că vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei de COVID-19.”
 
„DA, şi o persoană vaccinată se poate îmbolnăvi. 
DA, şi o persoană vaccinată poate dezvolta forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2. 
DAR proporţia acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vaccinate faţă de cele nevaccinate.” mai scrie colegfiul pe Facebook.

Strigăt de disperare al medicilor

Medicii bucureşteni subliniază că mesajul este un strigăt de disperare şi asigură că sunt serioşi şi corecţi în ceea ce priveşte informaţiile furnizate despre pandemie.
 
„Vă prezentăm dovezile ştiinţifice pe care le avem la dispoziţie în momentul comunicărilor şi că dorim şi trebuie să luptăm să reconstruim relaţia de încredere care trebuie să existe între medic şi pacientul său, între medic şi societate.
DA, suntem disperaţi, pentru că zi de zi pierdem sute de pacienţi care mor în spitalele româneşti.
DA, suntem disperaţi pentru că oricât de multe eforturi am face, această boală parşivă ne ia pacienţi.
DA suntem disperaţi pentru că de multe ori suntem în faţa acestei boli dezarmaţi şi cu mâinile goale. 
Şi DA, suntem disperaţi, pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit: 
Nu pot să respir... Nu sunt vaccinat...”
 
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti transmite că mor pacienţi tineri, că ajung copii la ATI şi cad pradă virusului persoanele nevaccinate.
 
„Suntem la răscruce şi cred că doar un efort comun, al nostru şi al dumneavoastră, poate face să plafonăm şi să stopăm acest val al pandemiei de COVID-19.
 
Ştiinţa ne spune astăzi că prin vaccinare şi prin respectarea măsurilor de protecţie putem lupta mult mai eficient cu această pandemie. 
 
Acest apel este născut din suferinţa care se simte şi se trăieşte în unităţile medicale care tratează pacienţi COVID-19 şi este scris cu responsabilitatea unor oameni care pun ştiinţa şi medicina bazată pe dovezi pe primul plan. ”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Dorin Saramet
13.10.2021, 12:51:03

Este greu de crezut că în secolul 21 populația României mai poate fi atât de ușor de manipulat. Dar și unii medici sunt vinovați; sute dintre ei și mii de asistente nu se vaccinează și promovează teorii ale conspirației. Din păcate vor muri mulți oameni din această cauză. Să sperăm că se va termina de la sine, deorece eu nu văd vreun trend spre vaccinare.

+12 (16 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
13.10.2021, 13:10:59

http://asapteadimensiune.ro/images/Religie_131.jpg

+11 (13 voturi)
butelie ilie
13.10.2021, 12:51:14

Eroilor in halate albe ati cerut medicamente de la ministerul nesanatii?

-12 (14 voturi)
Dorin Saramet
13.10.2021, 12:55:31

stimate domn, există vaccin. Dacă lumea se vaccinează această pandemie va dispărea, respectiv va putea fi suportată mult mai ușor. Profilaxia este mama sănătății, nu tratamentul.

+10 (16 voturi)
marinescu nick
13.10.2021, 13:09:01

Atata vreme cat sunt medici si cadre medicale care fac pe fata propaganda anti-vaccin....slabe sperante. Hai,populatia e tampita,needucata si crede in Sosoaca si Steer,dar medicii ce scuze au???? Eu m-am vaccinat,impreuna cu toata familia. Am facut forme usoare,aproape insesizabile.Dar am vecini care au murit efeciv ca prostii convinsi ca lor nu li se poate intampla. Copii orfani,rude disperate,destine distruse. Doar pt ca sunt lipsiti de educatie si echilibru. Si pentru ca au lasat pe altii sa decida

-12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările