APEL Poliţia Capitalei cere ajutorul populaţiei pentru găsirea unui individ care ar putea avea legătură cu furtul armei jandarmeriţei bătute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii care investighează violenţele de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei fac apel la populaţie pentru identificarea unui individ care ar putea avea legătură cu sustragerea armei jandarmeriţei bătute de huligani.

Astfel, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor în care au fost agresaţi cei doi jandarmi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţia Capitalei solicită sprijinul celor care au fost în Piaţa Victoriei. 

Imagine indisponibilă

„Rugăm cetăţenii care îl recunosc pe bărbatul ce apare în fotografii să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. Pe această cale mulţumim celor care s-au implicat şi ne-au oferit ajutor“, precizează procurorii.

Doi jandarmi, dintre care o femeie, au fost prinşi în mijlocul unui grup de huligani şi au căzut victime agresiunii acestora, vineri seară, în Piaţa Victoriei. 

Imagine indisponibilă

Cei doi militari au fost salvaţi de mai mulţi manifestanţi la protestele diasporei, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Până acum, anchetatorii au reţinut două persoane suspectate că i-au bătut pe jandarmi. Este vorba de Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, membri ai galeriei CSA Steaua, mai cunoscuţi ca ultraşi. Agresorii vor fi prezentaţi astăzi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. 

Pistolul furat de la aceasta nu a fost deocamdată recuperat. 

Deşi a ajuns la spital acuzând că nu-şi mai simte picioarele, investigaţiile medicale au arătat că Ştefania, femeia jandarm de 23 de ani, bătută în Piaţa Victoriei, nu a suferit nicio fractură a coloanei cervicale. În schimb, ea a rămas cu multiple traumatisme la nivelul capului şi corpului, în urma loviturilor repetate încasate de la grupurile violente din Piaţa Victoriei.

Din potenţial salvator, în faptaş

Imagine indisponibilă

În acelaşi timp, un bărbat (în tricou negru, cu ţigara în gură, în fotografia de mai sus) care a participat la miting şi care a încercat chiar să sară în ajutorul jandarmeriţei ajunse pe mâna bătuşilor, s-a transformat între timp din potenţial salvator, în făptaş. Este vorba de Sorin Măceluică care ne-a declarat că a fost verificat de poliţiştii care au preluat cazul şi că aceştia i-au confirmat că nici măcar nu este pe lista suspecţilor. "Am încercat să o ajut pe jandarmeriţă, dar am fost împins în spate" ne-a precizat Sorin Măceluică. 

Cu toate astea, din păcate, în mediul online, Sorin Măceluică a fost trecut pe lista suspecţilor, fapt în urma căruia a primit o mulţime de ameninţări pe Facebook.

Bărbatul ne-a declarat că, cel mai probabil, pentru rezolvarea situaţiei îşi va angaja un avocat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite