Aproape 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, mobilizaţi în perioada minivacanţei de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, zilnic, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie pentru ca toţi românii să se bucure de zilele libere ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru prevenirea incidentelor, dar şi pentru devierea şi fluenţa circulaţiei pe principalele artere vor acţiona, la nivel naţional, aproape 9.000 de poliţişti cu peste 3.400 de autospeciale. Pe cele mai importante drumuri către staţiunile montane sau alte zone vor fi amplasate 335 radare.

De asemenea, peste 4.400 de jandarmi vor fi mobilizaţi la manifestările de 1 Decembrie, iar peste 300 de jandarmi montani vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor.    

Zilnic, intervenţiile în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de peste 5.000 de pompieri, cu 2.900 de autospeciale, iar pentru situaţiile medicale de urgenţă sunt disponibile peste 300 de autospeciale SMURD, precum şi 8 elicoptere SMURD.

Aproximativ 4.100 de poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi la frontiera de stat a României, iar în funcţie de situaţie efectivele pot fi suplimentate.

Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să desfăşoare, în cooperare cu SMURD, misiuni medicale de urgenţă şi să acorde sprijin aerian structurilor operative.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite