Aproape 500 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la vânzare în perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la vânzare de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în perioada sărbătorilor de iarnă. Mai mult, au fost date amenzi în valoare de peste 300.000 de lei.

2.421 de unităţi au fost verificate de inspectorii ANSVSA în perioada 24 decembrie 2013 – 7 ianuarie 2014. 

Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, desfăşurate în acest interval, au fost aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 302.820 de lei şi au fost acordate 112 avertismente pentru deficienţe minore, potrivit unui comunicat emis de ANSVSA.

Conform sursei citate, au fost retrase de la comercializare 483 de kilograme de produse alimentare (de origine animală şi non-animală), care erau improprii pentru consumul uman.

Printre deficienţele identificate şi sancţionate, se numără: comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător, comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de igienă, în spaţii neînregistrate sau neautorizate sanitar veterinar, manipularea necorespunzătoare a ustensilelor şi a veselei în blocul alimentar, depozite supraaglomerate, depozitare în condiţii de temperatură sau igienă necorespunzătoare, lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, neasigurarea lanţului frigorific, comercializare de animale, în târg, fără a fi însoţite de documente sanitare veterinare şi neidentificate, transportul de produse cu mijloace neînregistrate sanitar veterinar şi transportul de animale vii, neînsoţite de documentele legale, sau în mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar.

Din cele 2.421 de obiective verificate, au fost: 146 de carmangerii, 262 de măcelării, 978 de magazine alimentare, 79 de depozite de produse alimentare, 200 de supermarket-uri, 419 restaurante, 155 de laboratoare de patiserie-cofetărie, 47 de unităţi fast-food, 14 pizzerii, opt unităţi de procesare a laptelui, 13 unităţi de porcesare a cărnii, cinci unităţi de panificaţie, cinci centre de ambalare ouă, 24 abatoare, 42 de târguri de animale. Pe lângă acestea, au avut loc şi 24 de acţiuni de control în trafic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite