Aproximativ 2.000 de tone deşeuri periculoase, transportate ilegal din Ungaria, oprite la Calafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia de Frontieră
FOTO Poliţia de Frontieră

Aproape 2.000 de kilograme deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, dar şi cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice au fost descoperite de poliţiştii de frontieră la Calafat.

Deşeurile erau încărcate din Ungaria, având ca destinaţie o societate din Turcia. Bunurile nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Nava era sub pavilion românesc, comandantul echipajului fiind un cetăţean român în vârstă de 65 de ani.

„În urma controlului efectuat de către colegii noştri împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componenţa vaporului existau două barje, încărcate cu deşeuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice, materiale plastice precum şi componente electrice”, se arată în comunicat.

Autorităţile nu au permis intrarea deşurilor pe teritoriul României, pentru că întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora şi, totodată, pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului, potrivit comunicatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite