Aproximativ 23 de tone de substanţe toxice, descoperite de poliţiştii bucureşteni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
descinderi perchezitii politisti mascati. foto adevarul

23 de tone de gaz fluorurat cu efect de seră, deţinute fără drept de o societate comercială, au fost descoperite, luni, de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată.

În luna aprilie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei  au declanşat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, existând presupunerea rezonabilă că reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi introdus fără drept substanţe toxice (gaz florurat cu efect de seră) şi ar fi descărcat aceste mărfuri aflate în tranzit vamal în alte locuri decât cele menţionate în documentele de transport.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat ieri, în trafic, un camion care se deplasa pe Autostrada Soarelui şi din care ulterior s-a descărcat marfă într-un depozit din sectorul 4, contrar locului de destinaţie înscris pe documentele justificative.

Poliţiştii au stabilit că din camion au fost descărcate 12.850 de kilograme de gaz floururat, în interiorul depozitului fiind descoperite şi 1000 de butelii de 10 kilograme, conţinând acelaşi tip de gaz.

A fost ridicată toată cantitatea de substanţe toxice, precum şi autoutilara folosită pentru transport, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Poliţiei de Frontieră Română, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi şi a Direcţiei Generale a Vămilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite