Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Arafat: Avem 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Care sunt principalele municipii intrate în scenariu roşu

6
21 Oct 2020 16:34:49
Autor: Valentin Bolocan
Raed Arafat speră că măsurile care s-au luat recent să ducă la sistarea creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat speră că măsurile care s-au luat recent să ducă la sistarea creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că în prezent sunt 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie în ce priveşte infectările cu noul coronavirus, între acestea fiind 22 de municipii şi 15 oraşe.

"Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că tot o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar", consideră Arafat.

“Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente, la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a spus Arafat, marţi seară, la un post de televiziune, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, MIercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria şi Râmnicu Vâlcea. 

El a spus că presiunea vine din faptul că creşterea numărului de cazuri duce la creşterea cifrei în Terapie Intensivă. “Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că tot o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000, 4.000 de cazuri, 4.000 şi ceva de cazuri pe zi, asta înseamnă un număr important de cazuri la Terapie Intensivă”, a afăugat Arafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Till Eulenspiegel
21.10.2020, 17:11:20

Mos Nicolae va fi codul rosu anul asta.

Iulian Arion
21.10.2020, 17:15:51

Arafat a sustinut un examen pentru functia pe care o detine? A obtinut calificativul/nota/punctajul cel mai ridicat? A fost ales de romani sa comande? Daca Nu, atunci trebuie expulzat. Expulzati-l pe Arafat. Este cetatean roman? Cum a devenit cetatean roman? Sau a fost "facut" cetatean roman de catre o gilda a ofiterilor securitatii?

-5 (5 voturi)
corina coman
21.10.2020, 18:28:50

Eu as spune ca este la mintea cocosului ca este cetatean roman daca este parte a Guvernului. Omul este de o viata in Romania ... indiferent daca il placi sau nu.

+1 (1 vot)
Hoban Razvan
21.10.2020, 18:57:44

@ Iulian Arion Roman devenit nu prin nastere ci prin adoptie, acest om a construit SMURD-ul atunci cand "romanii" tai habar nu aveau ce insemna aia! Astazi sunt mii de romani care traiesc si sunt sanatosi pe ntru ca "expulzatul" de Arafat si-a facut treaba. Iar acum du-te in codru si da-te verde de roman neaos ce esti!

+2 (2 voturi)
Iulian Arion
21.10.2020, 19:23:49

Razvane, Foarte bine a facut construind SMURD-ul. Apreciez! Sa fie seful smurdului. Sa nu decida pentru romani. Sa candideze. Daca va fi ales, sa se exprime. Pana atunci sa nu-si depaseasca conditia de sef smurd.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările