Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Arafat, întrebat dacă România ar putea prelua modelul Italiei privind certificatul verde: Nimeni nu poate să vină să vă spună „Niciodată nu va fi aşa“

9
18 Sep 2021 18:49:03
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Secretarul de stat Raed Arafat afirmă, întrebat dacă este posibil ca România să ajungă în situaţia Italiei, unde din octombrie angajaţii vor trebui să prezinte certificat verde, indiferent dacă lucrează în mediul public sau în cel privat, că la acest moment nu există discuţii pe acest subiect în România, dar adaugă: „Nimeni nu poate să vină să vă spună «Niciodată nu va fi aşa»”.

Întrebat sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă, dacă România poate să ajungă în situaţia Italiei, unde va fi introdusă obligativitatea prezentării certificatului verde, la locul de muncă, de către angajaţii din sistemul public dar şi din mediul privat, începând din luna octombrie, Raed Arafat a răspuns că nimeni nu poate da asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. 
„Noi acum, certificatul verde în interiorul ţării l-am aprobat prin Hotărâre de Guvern pentru incidenţa între 3 şi 6.  Nimeni nu poate să vină să vă spună ”Niciodată nu va fi aşa”. Nu ştim cum evoluează situaţia. Şi Italia a luat această decizie pe baza unei analize a evoluţiei. Şi Franţa are astfel de decizii, nu numai Italia, tot pe baza unor astfel de analize. Deci la acest moment nu sunt discuţii în acest sens în România, dar la acest moment se aplică certificatul verde pe rata 3 la 6 la mie, în zonele pe care, altfel, le-am fi închis. Deci noi permitem unei părţi din economie să meargă mai departe”, a afirmat Raed Arafat.

El a subliniat importanţa vaccinării, făcând apel la populaţie să nu se ghideze după postările online ale unor persoane nevizate.

„Gândiţi-vă că mulţi dintre cei care scriu ”nu vă vaccinaţi” s-ar putea să fie vaccinaţi şi unii dintre cei care vă spun să nu vă vaccinaţi s-ar putea că au trecut prin boală şi ştiu că ei au o oarecare protecţie. Deci atenţie de unde luăm informaţiile. Fiecare dintre noi trebuie să filtreze informaţia şi să vadă cât din ea poate să creadă”, a mai spus Arafat.

El a dat exemplul unor state precum Israel, SUA sau China care au vaccinat în masă, spunând, în acest context: „Eu nu cred că acţionează împotriva intereselor proprii ale populaţiilor lor”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Kelemen Jakob
18.09.2021, 18:52:59

Noi iti vom aplica o demitere din functie ptr abuz si vom anula in instanta ingradirile stabilite de tine dictatorule.

-8 (14 voturi)
Edmond Wolf
18.09.2021, 19:26:52

El a dat exemplul unor state precum Israel, SUA sau China care au vaccinat în masă, spunând, în acest context: „Eu nu cred că acţionează împotriva intereselor proprii ale populaţiilor lor”. Guvernul Catzu si Arafat intotdeauna au actionat in interesul populatiei, nu al bigpharma, Cu un patriotism desantat. . Curba deceselor in aceste tari este aproape lipita de curba vaccinarii cel putin in Israel, Marea Britanie si SUA. Mai mult vaccineaza, mai multi se infecteaza sau mor.

-10 (12 voturi)
lio
18.09.2021, 19:01:16

Foarte probabil acolo se va ajunge si la noi ! Si rata de vaccinare in Italia e de 70%

+8 (12 voturi)
Kelemen Jakob
18.09.2021, 19:25:47

lio tu chiar nu intelegi ca nu exista vaccin ci o mare afacere la care tu nu ai sa fii parte.

-10 (12 voturi)
lio
18.09.2021, 19:59:32

Ar fi culmea sa inteleg mugetul unei bovine !

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările