Arena circului, incursiune în lumea copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de prichindei i-au aplaudat frenetic pe artiştii circului sosit în oraş

Ora 15.00. Se aude gongul. O voce din spatele microfonului, ascunsă sub peruca răvăşită a clovnului, strigă: „Aplaudaţi! Pe dumneavoastră aplauzele nu vă dor, iar pe artişti îi bucură“. Şi uite aşa se declanşă frenezia. Sub cortul uriaş se dă startul spectacolului.

Contorsionista, mezina circului


Apare Muki, un ştrengar, e clovnul în miniatură. Îl are lângă el pe Jack. Acrobatul comediant. La un semn, se aruncă-n trambulină, iar salturile lui până în înaltul cortului îi lasă cu gura căscată pe copii. Uaaaaau! Zboară. Muki s-a prins că ei sunt fascinaţi de săriturile lui Jack şi-i face semn cu degeţelul unui băieţel. Este Sabin, care are aproape 5 anişori.
„M-am simţit curajos, nu mi-a fost frică. Mi-a plăcut să sar pe trambulină“, ne-a spus el la final.
În arena magică au intrat trei câini de toată frumuseţea şi ascultători precum cei mai cuminţi copii. Au sărit peste obstacole, l-au mai şi păcălit pe dresor, spre deliciul publicului. După ei, Marina, cea mai tânără artistă a circului, a devenit vedeta unui număr de contorsionism, născut din balet, gimnastică, muzică şi dans. Şcolarii au încercat apoi să-i vină de hac Lolei, căţeluşa brici la matematică, punând-o să facă adunări, scăderi, dar şi înmulţiri şi împărţiri. Le-a dat răspunsuri de mare precizie. Micuţii au râs cu lacrimi când clovnul a rupt-o la fugă cu pantalonii în vine, după ce o coardă elastică i-a sustras cureaua.
Să ţi se taie respiraţia când Muki se pune în calea aruncătorului de cuţite din Grupul Atlas. Scapă teafăr. E doar un număr de circ. A fost de-a dreptul uimitor pentru micii spectatori să o vadă de Rahela, femeia fachir, cum înghite foc sau cu tălpile goale pe cioburi şi cuie, încolăcită de-un piton de zeci de kilograme. Când poneii au îngenunchiat şi i-au salutat priteneşte, copiii au fost cuceriţi pe deplin.

Invitaţie la spectacol


Ştefana, o fetiţă din dreapta mea, e fericită. „Îmi place tot aici la circ“, spune fetiţa de 7 ani. Copiii se mai pot întâlni cu lumea minunată a circului şi săptămâna viitoare, joi şi vineri, de la ora 18.00, iar sâmbătă şi duminică, la 15.00, respectiv ora 18.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite