Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Armata Română preia operarea Spitalului Modular de la Leţcani, iar Forţele Aeriene se pregătesc să ducă în străinătate bolnavi cu COVID-19

5
8 Oct 2021 17:05:37
Autor: Valentin Bolocan

La solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenţi medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă, 9 octombrie, managementul Spitalului Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienţilor COVID-19.

Totodată, ministrul Apărării Naţionale a dispus măsuri de creştere a capacităţii de acţiune pentru prevenirea şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi de vaccinare a populaţiei la nivel naţional. 

Astfel, Forţele Aeriene Române vor pune la dispoziţie capabilităţile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienţi sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în ţară sau în străinătate.

În plus, toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara îşi vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe.

În acelaşi timp, reţeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ştefan Milcu” din Bucureşti.

Suplimentar, începând de luni, 11 octombrie, în cadrul centrelor de vaccinare care funcţionează în spitalele militare din Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara va fi înfiinţat şi câte un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson, iar în Bucureşti va funcţiona, de la aceeaşi dată, un flux cu acest vaccin la CMDTA „Acad. Ştefan Milcu”, din strada profesor Grigore Cobălcescu nr. 26.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

No Mercy
8.10.2021, 17:34:30

Cu Klaus Iohannis sef de stat si Fl. Cîțu premier Romanaia a ajuns rusinea Uniunii Europene iar romanii ”somalezii” ei..! Din felul dezastruos in care au manageriat ”lupta impotriva Covid-19”, prin masluirea repetata a cifrelor pandemiei in functie de ..conjuntura politica si calculele politicianiste mizerabile, luând in calcul si tunurile de miliarde pe care le-au tras in numele achizitionarii de vaccinuri, masti, alte consumabile, aparatura, utilitare si ce mai tine de logistica medicala, se poate trage concluzia ca Iohannis, Cîțu, Arafat si ceilalti corifei ai regimului, sustinuti de sefii serviciilor si adjunctii acestora, au transformat in mod deliberat si premeditat pandemia într-un pericol imposibil de controlat, si, deci, numai bun de ”muls” de zeci de miliarde de euro si lei si de folosit ca instrument politic necesar mentinerii la putere.

-13 (15 voturi)
black horse
8.10.2021, 18:52:16

@no partzii, tu te-ai vaccinat ?? Pai ba, pai daca 95% din vitele care ajung la ATI nu sunt vaccinate, de ce ar fi vinovat statul cu ceva ??? Beeheee, beheee, beheeeeeeeeeee ????

+14 (16 voturi)
mihai radu
8.10.2021, 17:45:12

În completarea acestor măsuri recomand biciuirea în piața publică a vuvuzelelor antivacciniste Dana Budeanu,Dan Bitman,Olivia Steer,Rodica Pop și a conducerii celor trei televiziuni înfrățite Antena 3,RTV și Realitatea Plus,pentru contribuția lor la infectarea în massă a populației !

+14 (16 voturi)
fact check
8.10.2021, 19:16:21

In niciun caz! De ce sa fim violenti? o infectare de buna voie cu putin COVID ar fi mai ok

+14 (14 voturi)
123 ABC
8.10.2021, 19:39:44

Spitalul asta a fost cumparat de PSD pe ultima suta de metri . Si se pare ca (a fost si) e fucktional

+13 (13 voturi)
Modifică Setările