Copiii arşi după ce patul în care stăteau a luat foc de la jarul din sobă sunt în stare gravă la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi copii din Drobeta Turnu Severin au fost transportaţi cu elicopterul la Bucureşti FOTO Corina Macavei
Doi copii din Drobeta Turnu Severin au fost transportaţi cu elicopterul la Bucureşti FOTO Corina Macavei

Cei doi copii de doi şi trei ani, care au suferit arsuri grave după ce patul în care stăteau a luat foc de la jarul din sobă, au fost transportaţi cu două elicotere SMURD în Bucureşti. Ultimul elicopter a ajuns în jurul orei 16.00, cei doi micuţi fiind transportaţi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

„Starea celor doi copii este foarte gravă”, a explicat medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD. 

Victimele au fost, iniţial, transportate la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, însă medicii din această unitate spitalicească au decis că este nevoie de tratament de specialitate care nu poate fi efectuat în spitalul respectiv.

Medicul Horia Ene, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care a asigurat transportul uneia dintre victime de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin până la elicopterul SMURD, s-a declarat rezervat cu privire la şansele de supravieţuire ale băiatului în vârstă de trei ani care are arsuri de gradele II, III şi IV pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

„Primul care a plecat a suferit arsuri foarte grave, acum pleacă fratele său mai mic. Acesta este stabil, respiră spontan. Vor fi transportaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti”, a adăugat doctorul Ene.

Primarul comunei mehedinţene Salcia, unde locuiesc cei doi copii, Gelu Pantelimon, a declarat că nu a fost contactat de către autorităţile de la Protecţia Copilului, iar în acest caz nu s-a deschis nicio anchetă.

Copiii provin dintr-o familie dezorganizată 

Primarul a mai spus că s-a deplasat personal la casa celor doi copii în cursul zilei de vineri şi a constatat că incendiul care i-a afectat pe copii a pornit de la o sobă veche, ce avea câteva găuri, astfel că jarul a sărit şi a cuprins patul minorilor.

"Provin dintr-o familie dezorganizată. Copiii erau îngrijiţi de bunicii din partea tatălui întrucât mama lor i-a părăsit în toamna anului trecut", a mai declarat Gelu Pantelimon.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi nu au putut fi contactaţi pentru a confirma o eventuală anchetă în acest caz, având în vedere că incidentul s-a petrecut după ce minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi, în timp ce bunica pregătea mâncarea în bucătărie.

„I-am găsit arzând în pat, luase şi pătura foc, sărise jar cred că deschiseseră uşa la sobă. E şi operat de inimă. Eu eram la bucătărie să pregătesc mâncarea pentru copii. Douăzeci de minute, nu a durat mult şi imediat cum m-am dus am văzut flacăra”, declara Lenuţa Boruja, bunica celor doi copii.

Potrivit medicilor, băiatul în vârstă de trei ani, care are arsuri pe jumătate din corp, este în stare critică, în timp ce fratele său, în vârstă de doi ani, are arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului.

Pe aceeaşi temă:

Doi copii au ars la Salcia în timp ce bunica le pregătea mâncarea în bucătărie

Doi fraţi de 2 şi 3 ani din localitatea mehedinţeană Salcia au ajuns vineri dimineaţă în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, cu arsuri grave.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite