Asasinii unei tinere românce, în Italia, condamnaţi la închisoare pe viaţă. Victima le era verişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima Alina Elena Biţă şi cei doi verişori-asasini ai săi FOTO roitalianul.com
Victima Alina Elena Biţă şi cei doi verişori-asasini ai săi FOTO roitalianul.com

Doi tineri, de 21 şi 22 de ani, au ucis-o cu sânge rece pe femeia de 28 de ani pentru a-i fura puţinii bani pe care-i avea, în ciuda faptului că era verişoara lor şi era mama unei fetiţe de niciun an care se afla într-o cameră alăturată la momentul crimei. Decizia judecătorilor este definitivă.

Procesul în care au fost judecaţi Paul Andrei Todiraşcu (22 de ani) şi Florin Buzilă (21 de ani) s-a încheiat zilele trecute cu condamnarea definitivă a celor doi români la închisoare pe viaţă.

Crima care a zguduit Italia a avut loc pe 9 octombrie 2017, într-o locuinţă de pe via Sciolino, situată în localitatea Cerda din provincia Palermo (Sicilia), unde o tânără româncă, Alina Elena Biţă, în vârstă de 28 de ani, locuia împreună cu soţul ei şi fetiţa lor de 11 luni.

Soţul Alinei se afla la muncă în acea zi, iar tânăra era doar cu fetiţa ei în casă. Cineva a bătut la un moment dat la uşa apartamentului, iar femeia a văzut că erau doi verişori de-ai săi, aşadar i-a primit în casă cu toată încrederea.

Nu-şi imagina că cei doi veniseră cu intenţia de a jefui-o, aşa cum unul dintre ei a mărturisit ulterior în faţa anchetatorilor. Discuţia dintre Alina şi verişorii ei a degenerat rapid, iar aceştia au decis să o stranguleze pentru a-i fura banii şi câteva obiecte de o valoare mică pe care le-au găsit prin casă.

„Am strâns-o de gât cu toată forţa”

„Eu am ucis-o pe Alina”, a declarat Todiraşcu în timpul interogatoriului. „M-am aruncat asupra ei şi am strâns-o de gât cu toată forţa din mine”, a mai adăugat el.

În timpul procesului s-a aflat că fetiţa româncei se afla în altă cameră la momentul crimei şi nu şi-a văzut mama ucisă de cei doi, aşa cum suspectau iniţial anchetatorii.

Todiraşcu şi Buzilă au luat banii şi au dispărut, iar o vecină a auzit-o pe fetiţa Alinei plângând în continuu şi a decis să cheme carabinierii, îngrijorată de starea acesteia.

Forţele de ordine au găsit-o pe conaţionala noastră fără viaţă, întinsă pe pavimentul locuinţei sale, iar primele suspiciuni ale anchetatorilor au căzut iniţial pe soţul Alinei.

Acesta avea însă un alibi puternic şi a fost exclus rapid de pe lista suspecţilor, iar investigaţiile ulterioare i-au condus pe poliţişti către cei doi verişori ai victimei.

Testul ADN l-a dat de gol

Fundamentală pentru identificarea criminalilor a fost şi munca criminaliştilor din Messina care au reuşit să găsească o urmă de ADN ce îi aparţinea lui Todiraşcu sub unghia Alinei.

Cei doi asasini au fost arestaţi la câteva luni după crimă. Iniţial, aceştia s-au acuzat unul pe celălalt, dar în cele din urmă Todiraşcu a cedat şi a mărturisit că el a ucis-o pe verişoara lui.

Ambii au fost găsiţi însă vinovaţi de comiterea crimei şi condamnaţi de către două instanţe italiene la închisoare pe viaţă, iar Curtea Supremă din Italia a confirmat recent sentinţa.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Român achitat de acuzaţia de crimă, deşi a luat viaţa unui om. Ce este excesul neimputabil şi cui i se aplică

Crimă pentru câţiva lei. Şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de cuţit în inimă şi l-a rănit grav pe fratele acestuia

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite