Asfaltări pe pile: Dragnea e mai tare decât Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drum european în judeţul lui Marian Oprişan FOTO Adevărul
Drum european în judeţul lui Marian Oprişan FOTO Adevărul

În vreme ce drumuri europene arată ca după bombardament, precum E85 din judeţul Vrancea, banii Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR) vor fi folosiţi pentru a repara drumuri judeţene din Teleorman, ridicate pe hârtie la rang de „drum naţional“.

Cea mai importantă şosea care traversează Moldova, dar şi una dintre cele mai tranzitate din ţară,

Drumul European 85, suferă serios de pe urma iernii şi a intervenţiilor la deszăpezire. Pentru că nu s-a intervenit cu lucrări de întreţinere în toamna trecută, când s-au arătat primele semne de degradare a sa, drumul este acum plin de gropi, iar materialul antiderapant cu sare şi nisip împrăştiat aproape zilnic sapă şi mai mult în aceste gropi.

Conducătorii auto se plâng că plătesc degeaba 120 de lei rovinieta pe an ca să circule în siguranţă pe drumurile publice. În gropile de pe E85 şi-a rupt zilele trecute roata la maşină şi fostul director al Direcţiei Agricole Vrancea, inginerul Costică Neaţă.

„Am mers noaptea, pe o ceaţă deasă şi mi-am rupt roata de la maşină în gropi, dar am fost la un pas să se întâmple un accident groaznic“, ne-a spus Costică Neaţă. Prefectul judeţului Vrancea recunoaşte că este o problemă de buget, care se va rezolva repede. „Din fondurile alocate, CNADNR sigur va da bani pentru repararea drumurilor naţionale din judeţul Vrancea“, a precizat prefectul de Vrancea Cătălin Popescu.

Dragnea coace două hotărâri de guvern

Pe banii CNADNR a pus însă ochii şi vicepremierul Liviu Dragnea. În loc să fie folosiţi pentru porţiuni de drum pe care compania le are deja în administrare, aceştia urmează să fie alocaţi pentru repararea unor şosele aflate în administrarea autorităţilor locale din Teleorman. Potrivit primarului Alexandriei, Victor Drăguşin, vicepremierul Liviu Dragnea a iniţiat două hotărâri de guvern care prevăd trecerea a două sectoare de drum din administrarea Consiliului Local Alexandria, în administrarea Ministerului Marilor Proiecte.

Primul obiectiv este podul peste râul Vedea, situat la intrarea în Alexandria dinspre Bucureşti. Şi şoseaua de centură din partea de vest a municipiului Alexandria se află pe lista de priorităţi ale lui Dragnea.

Potrivit vicepremierului, deşi acest obiectiv se află pe teritoriul municipiului Alexandria, adică exact în Colegiul unde a fost ales deputat, „este de interes naţional“ şi trebuie reabilitat pe banii statului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite