Astra Vagoane Arad acuză secretomania din jurul licitaţiei pentru tramvaiele STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiele turceşti Bozankaya vor circula la Timişoara

Valer Blidar, preşedintele Astra Vagoane Arad, acuză că nu a primit de la Primăria Capitalei date esenţiale în ceea ce priveşte oferta făcută de firma turcească Durmazlar, ce ar fi desemnată câştigătoare în cadrul licitaţiei organizate de municipalitate pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie noi, cu o valoare estimată la peste 180 milioane euro.

Printre datele secretizate se numără lungimea tramvaielor turceşti, lăţimea, numărul de uşi, a declarat Blidar pentru HotNews.ro. În lipsa acestor informaţii vitale, care nu ţin de drepturile de autor şi nu fac parte din proprietatea industrială, este greu de făcut o contestaţie, mai spune preşedintele Astra.

În replică, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că secretizarea ofertei a fost cerută de Durmazlar, încă de la depunere, deoarece legea achiziţiilor permite asta, iar municipalitatea nu o poate desecretiza, fiindcă ar vicia procedura de licitaţie şi ar pierde banii europeni. Primăria Capitalei poate desecretiza documentele abia după semnarea contractului cu câştigătorul, potrivit sursei citate. Până atunci, Astra Vagoane Arad poate cere CNSC desecretizarea si tot acolo poate formula contestaţia, mai spun reprezentanţii Primăriei. 

Întârzieri la Cluj-Napoca şi Oradea

Pe de altă parte, livrarea tramvaielor Astra Vagoane Călători întârzie şi la Cluj – Napoca, după ce la Oradea s-a amânat pentru anul viitor. Primele două tramvaie româneşti noi ar putea sosi în Capitala Ardealului în ianuarie anul viitor, şi nu anul acesta aşa cum se preconiza iniţial, potrivit şefului Companiei de Transport Public Cluj. "Termenul pentru livrarea primelor două tramvaie s-a prelungit până în ianuarie 2020. Au spus că au probleme cu primirea unor componente de acţionare electrică de la Siemens Germania", a explicat pentru ECONOMICA.NET Liviu Neag, directorul general al CTP Cluj. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite