Atacul armat din Vitan. Asasinul plătit Vitalie Proca va sta încă 30 de zile în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitalie Proca a fost extrădat din Federaţia Rusă FOTO Dorin Constanda
Vitalie Proca a fost extrădat din Federaţia Rusă FOTO Dorin Constanda

Vitalie Proca, presupusul atacator din cartierul bucureştean Vitan, a fost dus marţi în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunerea de prelungire a mandatului de arestare preventivă. Magistraţii au admis cererea procurorilor. Proca a fost extrădat din Moscova unde a fost prins după ce a fost dat în urmărire internaţională pentru tentativă de omor după ce a fost acuzat că a împuşcat un bărbat cu arme semiautomate în centrul Capitalei.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au prelungit pentru 30 zile mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Vitalie Proca, admiţând astfel cererea procurorilor.

Pe 20 noiembrie, Proca a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însă acesta le-a spus că îşi rezervă dreptul de a nu face nicio declaraţie. Mai mult, la ieşirea din sediul instituţiei el a precizat că „nu este vinovat absolut de nimic”.

Pe 18 noiembrie 2013, Vitalie Proca a fost extrădat din Rusia unde fusese prins de autorităţi în luna iunie. Moldoveanul era urmărit internaţional pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.  

Potrivit procurorilor, Vitalie Proca ar fi fost angajat de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu să-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamţ, Ioan „Puiu” Mironescu. 

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-ar fi dus în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul. 

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu ar fi luat hotărârea de a-l ucide pe Puiu Mironescu, ca răzbunare după ce acesta ar fi comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2012, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinţei acestuia din Piatra Neamţ. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenţiei anchetatorilor. 

După atentat, Vitalie Proca a fugit din România, însă a fost prins în Federaţia Rusă şi încarcerat. 

Cu aproximativ un an înainte de săvârşirea faptei în România, Vitalie Proca a mai încercat să omoare un bancher rus la Londra. 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Asasinul plătit Vitalie Proca a fost extrădat în România

Asasinul plătit Vitalie Proca, acuzat că în noiembrie 2012 a împuşcat cu două arme semiautomate un tânăr pe o stradă din cartierul bucureştean Vitan, pe care l-a confundat cu interlopul Puiu Mironescu, a fost extrădat luni din Moscova. Asasinul a fost deja încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei. Aceasta este prima extrădare din Federaţia Rusă în România.

FOTO Asasinul plătit Vitalie Proca: „Nu sunt vinovat absolut cu nimic”

Asasinul plătit Vitalie Proca, suspectat de atacul armat din cartierul bucureştean Vitan, a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei pentru a fi audiat şi de poliţişti. Asta după ce iniţial a refuzat să dea declaraţii procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti. Proca a fost extrădat din Moscova unde a fost prins după ce a fost dat în urmărire internaţională pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Asasinul ratat Vitalie Proca a primit paşaport în baza unui aviz fals

Procuratura Anticorupţie a pus sub învinuire o inspectoare a Direcţiei Informaţii şi Evidenţă Operativă a Ministerului Afacerilor Interne, pentru că ar fi facilitat primirea paşaportului de cetăţean al Republicii Moldova de către Vitalie Proca, arestat pentru omor şi tentativă de omor

Vitalie Proca a fost audiat la Moscova de o echipă de români

Vitalie Proca, presupusul autor al atacului din cartierul bucureştean Vitan, a fost audiat de o echipă de anchetatori români care s-au deplasat la Moscova în perioada 12-16 august 2013. Echipa care s-a deplasat în Rusia a fost formată dintr-un procuror criminalist şi doi ofiţeri ai Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitale.

Autorităţile ruse au refuzat să ofere probe biologice ale lui Vitalie Proca

Procurorii din România au cerut Republicii Moldova, probe biologice ale mamei atentatorului din cartierul bucureştean Vitan Vitalie Proca şi le-au primit, după ce solicitarea trimisă Federaţiei Ruse pentru obţinerea de probe biologice de la Proca nu a avut rezultat.

Fraţii Mararu au fost trimişi în judecată pentru instigare la tentativă de omor

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au fost trimişi în judecată de procurorii bucureşteni în dosarul privind atacul armat armat din cartierul bucureştean Vitan. Cei doi sunt acuzaţi de instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Aceştia l-ar fi plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Dumitru „Puiu” Mironescu.

Interlopul Ion Druţă, zis Vanea Pisateli, a fost audiat de poliţiştii români

O echipă de poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Bucureşti şi de la Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost la Chişinău pentru audierea lui Ion Druţă, complicele lui Vitalie Proca în cazul atacului armat din cartierul Vitan din Capitală, comandat de fraţii Mararu. Acesta este cercetat pentru complicitate la omor, fiind suspectat că ar fi adus în România armele folosite de Proca pentru uciderea lui Puiu Mironescu.

Cine este Ion Druţă, poreclit „Vanea Pisateli”, omul care ar fi orchestrat atentatul din cartierul bucureştean Vitan

Ion Druţă, cercetat pentru complicitate la omor în cazul atentatului din noiembrie 2012 din cartierul Vitan din Bucureşti, asupra lui Puiu Mironescu a fost reţinut vineri de autorităţi în Republica Moldova. Este investigat pentru implicarea în asasinate la comandă şi pentru contrabandă cu ţigări.

Asasinul plătit Vitalie Proca va fi judecat separat de fraţii Mararu în cazul atentatului din cartierul Vitan

Vitalie Proca, acuzat că în noiembrie 2012 ar fi împuşcat un bărbat în cartierul Vitan din Capitală după ce l-ar fi confundat cu Puiu Mironescu, va fi judecat separat de Răzvan şi Bogdan Mararu care ar fi comandat asasinatul. Parchetul Capitalei a dispus această măsură deoarece Proca este în continuare în custodia autorităţilor ruse, iar fraţii Mararu sunt de aproape şase luni în arest preventiv.

Bărbatul care ar fi orchestrat atentatul din Vitan a fost prins în Republica Moldova. El este cercetat în România pentru complicitate la omor calificat

Ion Druţă este cercetat pentru complicitate la omor în cazul atentatului din Vitan, fiind suspectat că ar fi adus în România armele folosite de moldoveanul Vitalie Proca pentru uciderea lui Puiu Mironescu. Mai mult, Druţă este acuzat că l-ar fi angajat pe Proca, l-ar fi adus în România şi că i-ar fi transmis informaţiile pentru executarea faptei. Druţă a fost prins vineri de autorităţi în Republica Moldova.

Călătoriile prin Europa ale asasinului ratat Vitalie Proca

RISE Project a descoperit că asasinatele sau tentativele de asasinat la comandă care au avut loc la Londra, Bucureşti, în judeţul Bacău şi în Republica Moldova par a avea în spate aceeaşi grupare de ucigaşi profesionişti. Gruparea reglează, de obicei, conflicte între organizaţii criminale însă îi cad victime şi oameni nevinovaţi.

Interlopul Puiu Mironescu, trimis în judecată pentru terorism şi instigare la omor

Puiu Mironescu a fost trimis în judecată pentru terorism, instigare la omor, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la începutul acestui an, ar fi comandat uciderea lui Bogdan Mararu. Alături de el, au mai fost trimise în instanţă şi alte şase persoane.

Răzvan Isăilă, bărbatul împuşcat de Vitalie Proca, şi-a recuperat maşina ciuruită de gloanţe de la Poliţia Capitalei

Răzvan Isăilă, bărbatul împuşcat de  Vitalie Proca în cartierul bucureştean Vitan, şi-a recuperat vineri autoturismul ciuruit de gloanţe, din curtea Poliţiei Capitalei, unde fusese sigilat, fiind probă în dosar, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Asasinul Vitalie Proca a fost ajutat de funcţionari pentru a obţine paşaport şi vize pentru a intra în statele UE

Judecători, procurori, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai Întreprinderii de Stat "Registru" ar putea fi vizaţi într-o anchetă penală, iniţiată de ministerul de Interne pe cazul asasinului Vitalie Proca, anunţă Jurnal TV.

VIDEO Culisele atacului armat din Vitan

Războiul dintre fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu şi fostul lor bodyguard Puiu Mironescu a izbucnit în 2005, după ce, într-o vacanţă în Egipt, acesta din urmă i-a jignit pe cei doi fraţi numindu-i „pitici penibili“.

Vitalie Proca ar fi primit 20.000 de euro pentru asasinatul din cartierul Vitan din Bucureşti

Pentru acţiunea de asasinat, moldoveanul a primit o maşină cu numere bulgăreşti cumpărată din Gura Humorului, astfel încât să poată fugi imediat de la locul crimei.

Povestea unui racket ratat. Basarabeanul asasin-plătit, care şi-a făcut tagma de râs

Despre Vitalie Proca, cetăţeanul moldovean arestat la Moscova în cursul săptămânii trecute pentru două tentative de asasinat ratate, se poate spune că a avut un an 2012 foarte prost.

Moldoveanul suspectat de asasinate la comandă, arestat la Moscova, a fost condamnat anterior la detenţie pe viaţă, iar apoi eliberat înainte de termen

Moldoveanul Vitalie Proca (33 de ani), principalul suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan din Bucureşti, arestat la Moscova, are un trecut criminal în Republica Moldova, unde a fost condamnat pentru omoruri, jaf, tâlhării şi alte infracţiuni grave.

Principalul suspect al atacului armat din Vitan, criminal de la 19 ani

Moldoveanul Vitalie Proca, principalul suspect în cazul atacului armat în care un tânăr a fost împuşcat la sfârşitul anului trecut, în Bucureşti, cu două arme automate a fost arestat la Moscova. Cazierul lui este impresionant: şi-a început "cariera" de ucigaş la 19 ani

VIDEO Primele imagini cu Vitali Proca, principalul suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan, în arest la Moscova

Ministerul rus de Interne anunţa, miercuri seară, că membri ai Departamentului de Urmărire Penală l-au localizat şi arestat pe moldoveaul Vitali Proca, dat în urmărire prin Interpol pentru că ar fi împuşcat în 26 noiembrie 2012 un tânăr în Bucureşti. Pe site-ul ministerului au fost puse şi primele imagini cu suspectul, în arest la Moscova.

VIDEO Presupusul autor al atacului armat din Vitan, suspectat că ar fi încercat să ucidă un fost bancher rus în Londra

Anchetatorii spun că principalul suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan din Capitală, prins în Moscova, ar mai fi comis un asasinat asemănător în Londra.

VIDEO Principalul suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan a fost prins la Moscova. Este cetăţean moldovean

Principalul suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan din Capitală, din noiembrie anul trecut, a fost prins ieri după-amiază la Moscova. Aşa a anunţat în această dimineaţă şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, suspectul, Vitalie Proca (33 de ani), este cetăţean moldovean, şi nu ar fi la primul atac de acest fel, fiind cunoscut ca asasin plătit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite