Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Grevă a angajaţilor din transportul public, în Grecia

0
5 Apr 2022 21:15:02
Autor: News.ro
Greva va afecta toate mijloacele de transport în comun din Republica Elenă Foto: Arhivă
Greva va afecta toate mijloacele de transport în comun din Republica Elenă Foto: Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde este anunţată, miercuri, o grevă de 24 de ore a angajaţilor din transportul public, urmând ca funcţionarea metroului, trenurilor, tramvaielor şi troleibuzelor să fie întreruptă. Totodată, cursele autobuzelor vor fi reduse şi cu orar intermitent.

Potrivit MAE, în Republica Elenă, Federaţia Funcţionarilor Publici a anunţat organizarea unei greve de 24 de ore, în 6 aprilie.

"Greva va afecta toate mijloacele de transport în comun din Republica Elenă, urmând ca traseele de autobuze să fie efectuate cu orar intermitent şi curse reduse, iar cele de metrou, tren, tramvai şi troleibuz vor avea întreruptă funcţionarea pe tot parcursul grevei. Totodată, Federaţia lucrătorilor în telecomunicaţii din domeniul transportului aerian a anunţat că şi controlorii de trafic aerian se vor alătura acestei greve, fără a anunţa întârzieri sau anulări de zboruri", a arătat sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările