Audierea lui Kovesi de la CSM, amânată la cererea ministrului Justiţiei. Raluca Prună a fost convocată la Consiliul JAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a cerut amânarea interviului susţinut de Laura Codruţa Kovesi la CSM FOTO Eduard Enea
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a cerut amânarea interviului susţinut de Laura Codruţa Kovesi la CSM FOTO Eduard Enea

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amânat interviul pe care Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit să îl susţină joi. Această decizie a fost luată la solicitarea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, urmând să fie reprogramat la o dată stabilită de CSM.

Ministrul Justiţiei s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii pentru reprogramarea interviului în vederea reînvestirii procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie ce urma să aibă loc la aceeaşi dată cu cea a Consiliului JAI. Noua dată a interviului va fi stabilită de CSM, a anunţat ministrul Justiţiei, printr-un comunicat de presă.

Amânarea interviului vine după convocarea Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ca urmare a evenimentelor care au avut loc în Bruxelles marţi, 22 martie, discuţii la care va participa şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, neputând astfel să fie prezent la CSM.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a transmis miercuri o scrisoare Secţiei pentru procurori a CSM, în care cerea amânarea audierii Laurei Codruţa Kovesi  până când ministrului Justiţiei, Raluca Prună, clarifică criteriile avute în vedere în momentul propunerii lui Kovesi.

„UNJR subliniază faptul că propunerea Ministrului Justiţiei privind reînvestirea doamnei Laura Codruţa Kovesi în această funcţie a fost făcută fără a se urma o procedură clară, deschisă şi predefinită, aşa cum a cerut nu doar sistemul judiciar, ci şi Comisia Europeană în ultimele rapoarte MCV”, se arată în scrisoarea adresată CSM.

De asemenea, în documentul citat se face referire şi la raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe anul 2015 în care se arată că „posturile de preşedinte al Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie, de procuror general şi de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt toate posturi care necesită proceduri clare, deschise şi predefinite”.

Kovesi, propusă pentru un nou mandat de şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis către CSM, pe 29 februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA. 


Pe 25 februarie, Raluca Prună spunea că înţelege să îşi asume funcţia pe care o are şi să aplice dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite