Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Augustin Lazăr a decis: Dosarul Tel Drum rămâne la DNA

9
13 Mar 2019 15:19:34
Autor: Laurenţiu Sirbu
Augustin Lazar FOTO Mediafax/ Alexandru Dobre
Augustin Lazar FOTO Mediafax/ Alexandru Dobre

Procurorul general, Augustin Lazăr a transmis că dosarul Tel Drum, pe care Secţia specială a Adinei Florea a cerut să-l instrumenteze va rămâne pentru soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta susţine că faptele invocate de Secţia specială pentru a prelua acest dosar nu au nicio legătură cu faptele ce fac obiectul urmării penale în dosarul Tel Drum.

„Prin ordonanţa nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 şi alin. 4 din Codul de procedură penală, art 881 alin 5 din Legea nr. 304/2004 şi art. 1 alin. 31 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenţei de soluţionare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
Soluţia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al  D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunţate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J.”, se arată într-un comunciat al Parchetului general.

Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, declara că au fost trei situaţii în care Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SSIIJ) a cerut preluarea anchetei Tel Drum, procurorii de acolo apreciind că le revine competenţa. În schimb, DNA susţine că are competenţă în acest dosar, fiind chemat procurorul general să stabilească cine va instrumenta în continuare dosarul. În plus, Nistor spune că s-a trimis o copie a dosarului Tel Drum către secţia specială, putând constitui probe într-un alt dosar.

„Conflictul pozitiv de competenţă se constată atunci când două organe de urmărire penală sau două unităţi de parchet se declară competente în soluţionarea unei cauze. Atunci când două unităţi de parchet pretind că sunt competente pentru a soluţiona această cauză, soluţia este următoarea: este sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a stabili cărei unităţi de parchet îi revine competenţa de a efectua urmărirea penală. Fiind în această situaţie, noi am sesizat procurorul general pentru soluţionarea conflictului pozitiv de competenţă survenit între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Secţia de Investigare a Infracţiunilor în  Justiţie”, a spus Călin Nistor.

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

ovidiu 19
13.03.2019, 15:35:36

Da. Lazar e o nuca prea tare. Dupa matrasirea magistratilor, prin implementarea SS,ca politie pura,cu binecuvantarea CCR.... Mare lucru nu prea e de facut. Distrugerea legilor odata facuta. Asa ramane. Amin.

+3 (3 voturi)
sile
13.03.2019, 15:41:24

Dosarul va sta la DNA pană va creşte mucegaiul pe el.

-6 (6 voturi)
Comunist Anti
13.03.2019, 15:51:42

Va sta la DNA pana isi va intra Kovesi in paine la Parchetul European ! Apoi va fi preluat de EPPO ! Pentru ca este dosar cu fraude din fonduri europene ! Si odata plecat la EPPO doasarul..poate sa faca ce-o vrea Sectia aia "speciala"...ca nu este oricum de competenta ei ! Sectia asta cerea dosarul doar ca sa distruga probele din el ! Si atat !

+6 (6 voturi)
marius cristian
13.03.2019, 16:06:31

slugoiul asta infect al lui JohANUS , venal criminal , inca mai este in functie?!?

-5 (5 voturi)
m lupascu
13.03.2019, 16:39:34

- sustin

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările